Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Krehké zelňáky

  • chuťovky
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 41299x
Krehké zelňáky

Recept, ktorý ešte nikdy nesklamal.

Recept na 4 porcie.

vytlačiť recept Krehké zelňáky
recept Krehké zelňáky sa mi páči
(Recept sa páči celkom 2x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

1 kg kyslá kapusta
4 ks vajcia
400 g oškvarky
1 lyžička soľ
700 g polohrubá múka

podľa chuti:

mleté čierne korenie

podľa potreby:

muka

Postup prípravy receptu

Škvarky pomelieme na mäsovom mlynčeku. Kapusta necháme odkvapkať a ak je dlhé, překrájíme je. Na dosku dáme kapustu, oškvarky, vajcia, zasypeme múkou, osolíme a zarobíme cesto. To potom na doske doske vyvaľkáme na slabšie plát a vykrajujeme zelňáky. Zelňáky preložíme na plech, ktorý nevymazáváme. Ozdobná zelňáky poťukáme nožom do mriežok a ak ich chceme pikantná poprášime korením. Pečieme je pri 190 ° C približne 14 minút. Krehké zelňáky podávame podľa chuti.

Komentáre k receptu Krehké zelňáky (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2019 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty