Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Krehká ríbezľová štrúdľa

  • múčniky
  • slovenská kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 25193x
Krehká ríbezľová štrúdľa

Recept na výborný štrúdľu aneb neba v puse.

Recept na 8 porcií.

vytlačiť recept Krehká ríbezľová štrúdľa
recept Krehká ríbezľová štrúdľa
 sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

cesto:

250 g lístkové cesto

na potření:

1 ks vajcia

plnka:

80 g zlatý klas
400 ml mlieko
400 g ríbezle
500 g mäkký tvaroh
200 g cukor kryštál
2 ks vajcia

Postup prípravy receptu

Pripravíme si náplň. Z mlieka, zlatého klasu a žĺtkov zvaríme v hustý puding. Ten necháme vychladnúť. Potom do neho vmiešame tvaroh a sneh z bielkov. Toto množstvo stačí na dva štrúdľu, zlatý klas môžeme nahradiť pudingom. Lístkové cesto vyvaľkáme na doske doske, naplníme krémom a posypeme upraveným ríbezľami. Cesto opatrne zviniete a preložíme na vymastený plech. Krehký ríbezľový štrúdľu potrieme rozšľahaným vajcom a pečieme v predhriatej rúre na 200 ° C dozlatista. Upečený štrúdľu necháme vychladnúť. Krehký ríbezľový štrúdľu podľa chuti ocukrujeme, nakrájame a môžeme podávať. Je možné použiť aj iné ovocie, použil som zmes čiernych a červených ríbezlí.

Komentáre k receptu Krehká ríbezľová štrúdľa (1 komentár)

  • darcek 12.June 2015 16:12

    urcite vyskusam,velmi dobre vyzera,urcite aj delikates

Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty