Krehká ríbezľová štrúdľa
- múčniky
- slovenská kuchyňa
- doba prípravy: 60min.
- recept zobrazen: 25193x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
cesto: | |
250 g | lístkové cesto |
na potření: | |
1 ks | vajcia |
plnka: | |
80 g | zlatý klas |
400 ml | mlieko |
400 g | ríbezle |
500 g | mäkký tvaroh |
200 g | cukor kryštál |
2 ks | vajcia |
Postup prípravy receptu
Pripravíme si náplň. Z mlieka, zlatého klasu a žĺtkov zvaríme v hustý puding. Ten necháme vychladnúť. Potom do neho vmiešame tvaroh a sneh z bielkov. Toto množstvo stačí na dva štrúdľu, zlatý klas môžeme nahradiť pudingom. Lístkové cesto vyvaľkáme na doske doske, naplníme krémom a posypeme upraveným ríbezľami. Cesto opatrne zviniete a preložíme na vymastený plech. Krehký ríbezľový štrúdľu potrieme rozšľahaným vajcom a pečieme v predhriatej rúre na 200 ° C dozlatista. Upečený štrúdľu necháme vychladnúť. Krehký ríbezľový štrúdľu podľa chuti ocukrujeme, nakrájame a môžeme podávať. Je možné použiť aj iné ovocie, použil som zmes čiernych a červených ríbezlí.
Komentáre k receptu Krehká ríbezľová štrúdľa (1 komentár)
-
darcek
12.June 2015 16:12
urcite vyskusam,velmi dobre vyzera,urcite aj delikates