Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Krehká jogurtová bublanina

  • múčniky
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 74250x
Krehká jogurtová bublanina

Spojenie jahôd a krehkého múčnika pre popoludňajšie pohodu u kávy.

Recept na 1 porciu.

vytlačiť recept Krehká jogurtová bublanina
recept Krehká jogurtová bublanina sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

1 kelímok biely jogurt (150 g)
1 balíček vanilkový cukor
200 g cukor múčka
1 ks vajcia
1 lyžica rum (jahodový likér)
350 g polohrubá múka
400 g jahody
1 balíček prášok do pečiva
50 g maslo

na obalenie:

hrubá múka

na ozdobu:

mletý cukor

podľa potreby:

hrubá múka na vysypanie
olej na vymastenie

Postup prípravy receptu

Zmiešame múku s práškom do pečiva, mletým aj vanilkovým cukrom. Rozšľaháme vajcia a zmiešame s rumom, rozpusteným maslom a jogurtom. Vzniknutý krém nalejeme na nespevnenej hmotu az ingrediencií vymiešame hustejšie cesto. Jahody umyjeme a zbavíme stopiek. Môžeme použiť aj zavárané jahody, ktoré necháme odkvapkať. Cesto ihneď nalejeme na plech vytrenie olejom a vysypaný hrubou múkou. Na povrch rozložíme jahody obalené v hrubej múke. Plech dáme do predhriatej rúry a pečieme asi 35 minút na 180 ° C. Upečenú bublaninu posypeme mletým cukrom.

Komentáre k receptu Krehká jogurtová bublanina (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty