Krehká jogurtová bublanina
- múčniky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 45min.
- recept zobrazen: 74157x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 ks | vajcia |
1 lyžica | rum (jahodový likér) |
350 g | polohrubá múka |
400 g | jahody |
1 balíček | prášok do pečiva |
50 g | maslo |
1 kelímok | biely jogurt (150 g) |
1 balíček | vanilkový cukor |
200 g | cukor múčka |
na obalenie: | |
hrubá múka | |
na ozdobu: | |
mletý cukor | |
podľa potreby: | |
hrubá múka na vysypanie | |
olej na vymastenie |
Postup prípravy receptu
Zmiešame múku s práškom do pečiva, mletým aj vanilkovým cukrom. Rozšľaháme vajcia a zmiešame s rumom, rozpusteným maslom a jogurtom. Vzniknutý krém nalejeme na nespevnenej hmotu az ingrediencií vymiešame hustejšie cesto. Jahody umyjeme a zbavíme stopiek. Môžeme použiť aj zavárané jahody, ktoré necháme odkvapkať. Cesto ihneď nalejeme na plech vytrenie olejom a vysypaný hrubou múkou. Na povrch rozložíme jahody obalené v hrubej múke. Plech dáme do predhriatej rúry a pečieme asi 35 minút na 180 ° C. Upečenú bublaninu posypeme mletým cukrom.