Krčmárov bravčový guláš
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 75min.
- recept zobrazen: 39827x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
2 lyžičky | mletá sladká paprika |
1 lyžica | paradajkový pretlak |
2 strúčiky | cesnak |
6 guličiek | celé nové korenie |
1 ks | bobkový list |
majorana | |
1 kocka | masový bujón |
1/2 lyžičky | Rasco |
mleté čierne korenie | |
1 ks | feferónka |
soľ | |
500 g | bravčová pliecko |
350 g | cibula |
Postup prípravy receptu
Cibuľu očistíme a nakrájame na kocky. Pliecko nakrájame na kocky. Cibuľu osmažíme spolu s rascou na oleji alebo na masti do tmavohnedej. Pridáme mletú papriku, mäso a len krátko restujeme, aby paprika nezhorkla. Zalejeme vodou, pridáme paradajkový pretlak, feferónku, soľ a korenie. Bravčový guláš dusíme asi 1,5 hodiny. Až je mäso takmer mäkké, prilejeme podľa potreby vriacej vodu, pridáme mäsový bujón a zahustíme múku rozkvedlanou vo vode. Guláš nesmie byť hustý, inak nevystúpi na povrch tuk. Guláš pomaly a na najmenšom plameni necháme ešte 20 minút bez pokrievky veľmi pomaly prebublávať. Nakoniec pridáme prelisovaný cesnak a majoránku. Krčmové bravčový guláš podávame s čerstvým pečivom. Najlepšie je samozrejme druhý deň.