Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Krčmárov bravčový guláš

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 38510x
Krčmárov bravčový guláš

Recept na pikantné bravčový guláš.

Recept na 6 porcií.

vytlačiť recept Krčmárov bravčový guláš
recept Krčmárov bravčový guláš sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

2 lyžičky mletá sladká paprika
1 lyžica paradajkový pretlak
2 strúčiky cesnak
6 guličiek celé nové korenie
1 ks bobkový list
majorana
1 kocka masový bujón
1/2 lyžičky Rasco
mleté čierne korenie
1 ks feferónka
soľ
500 g bravčová pliecko
350 g cibula

Postup prípravy receptu

Cibuľu očistíme a nakrájame na kocky. Pliecko nakrájame na kocky. Cibuľu osmažíme spolu s rascou na oleji alebo na masti do tmavohnedej. Pridáme mletú papriku, mäso a len krátko restujeme, aby paprika nezhorkla. Zalejeme vodou, pridáme paradajkový pretlak, feferónku, soľ a korenie. Bravčový guláš dusíme asi 1,5 hodiny. Až je mäso takmer mäkké, prilejeme podľa potreby vriacej vodu, pridáme mäsový bujón a zahustíme múku rozkvedlanou vo vode. Guláš nesmie byť hustý, inak nevystúpi na povrch tuk. Guláš pomaly a na najmenšom plameni necháme ešte 20 minút bez pokrievky veľmi pomaly prebublávať. Nakoniec pridáme prelisovaný cesnak a majoránku. Krčmové bravčový guláš podávame s čerstvým pečivom. Najlepšie je samozrejme druhý deň.

Komentáre k receptu Krčmárov bravčový guláš (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2019 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty