Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Králik po čínsky

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 68164x
Králik po čínsky

Jednoduchý recept na dobrý obed - po čínskej upravený králik.

vytlačiť recept Králik po čínsky
recept Králik po čínsky
 sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

1/4 hlávky bielej kapusty
4 ks králik (chrbát)
1/2 ks cuketa
6 lyžíc sójová omáčka

marináda:

4 lyžice olivový olej
2 - 3 lyžíc zmes korenia na čínu
2 lyžice solamyl

Postup prípravy receptu

Králika (chrbty) vykostíme, dobre očistíme a opláchneme. Mäso nakrájame na užšiu prúžky a vložíme do misky. Posypeme zmesou korenia na čínu, trochou solamylu, pokvapkáme olivovým olejom a necháme chvíľu odležať. Dobre si zahrejeme WOK panvicu s lyžicou oleja. Na rozohriatu panvicu vsypeme pripravené mäso z králika. Orestujeme ho sprudka a premiešame, aby sa zatiahlo mäso zo všetkých strán. Potom mäso pokvapkáme sójovou omáčkou a necháme restovat. Občas premiešame. Asi po 10-tich minútach pridáme k mäsu na väčšie (dlhšie) kúsky nakrájanú cuketu, premiešame s mäsom a necháme chvíľu zahrievať. Pred koncom vsypeme ku zmesi jemne nakrájané biele kapustu, premiešame a necháme prehriať so zmesou. Králika po čínskej môžeme podávať s varenými zemiakmi alebo s zemiakových placiek, ale je vynikajúci is ryžou.

Komentáre k receptu Králik po čínsky (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty