Králik po čínsky
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 30min.
- recept zobrazen: 68164x
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1/4 hlávky | bielej kapusty |
4 ks | králik (chrbát) |
1/2 ks | cuketa |
6 lyžíc | sójová omáčka |
marináda: | |
4 lyžice | olivový olej |
2 - 3 lyžíc | zmes korenia na čínu |
2 lyžice | solamyl |
Postup prípravy receptu
Králika (chrbty) vykostíme, dobre očistíme a opláchneme. Mäso nakrájame na užšiu prúžky a vložíme do misky. Posypeme zmesou korenia na čínu, trochou solamylu, pokvapkáme olivovým olejom a necháme chvíľu odležať. Dobre si zahrejeme WOK panvicu s lyžicou oleja. Na rozohriatu panvicu vsypeme pripravené mäso z králika. Orestujeme ho sprudka a premiešame, aby sa zatiahlo mäso zo všetkých strán. Potom mäso pokvapkáme sójovou omáčkou a necháme restovat. Občas premiešame. Asi po 10-tich minútach pridáme k mäsu na väčšie (dlhšie) kúsky nakrájanú cuketu, premiešame s mäsom a necháme chvíľu zahrievať. Pred koncom vsypeme ku zmesi jemne nakrájané biele kapustu, premiešame a necháme prehriať so zmesou. Králika po čínskej môžeme podávať s varenými zemiakmi alebo s zemiakových placiek, ale je vynikajúci is ryžou.