Králik na marhuliach
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 160min.
- recept zobrazen: 62583x
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
200 ml | marhuľový džús |
100 g | sušené marhule |
400 ml | vývar |
150 g | marhule |
2 strúčiky | cesnak |
7 lyžíc | olivový olej |
2 - 3 ks | cibula |
4 ks | králičie stehno |
podľa chuti: | |
grilovacie korenie | |
soľ | |
mleté čierne korenie | |
podľa potreby: | |
maslo na vymastenie |
Postup prípravy receptu
Cibuľu a cesnak ošúpeme a nakrájame na půlkolečka. Čerstvé i sušené marhule umyjeme. Čerstvé marhule rozpolíme, zbavíme kôstok a polovičky ešte rozpolíme. Sušené marhule rozštvrtíme. Ak chceme, môžeme ich deň vopred naložiť do rumu alebo vodky. Rúru predhrejeme na 180 ° C. Králičie stehná dôkladne očistíme, osolíme, okoreníme a poriadne okoreníme grilovacím korením. Zapekacie misu alebo pekáč vymažeme maslom a nalejeme trochu oleja. Vložíme do neho stehna a sušené marhule, zalejeme časťou vývaru a marhuľového džúsu. Pekáč vložíme do rúry a pečieme. Asi po hodine stehná obrátime, pridáme cibuľu, zvyšné marhule a podľa potreby prilejeme vývar s džúsom. Králika vložíme späť do rúry a za občasného prelievania ho pečieme domäkka. Podľa potreby môžeme teplotu rúry zmierniť alebo naopak pridať. Mäkkého králika na marhuliach prelejeme vypečenou omáčkou z cibule a marhúľ. Králika na marhuliach podávame s ryžou alebo zemiakovou kašou.