Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Králik na cesnaku

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 85650x
Králik na cesnaku

Upečený domáci králik patrí k pochúťkam českej kuchyne, navyše biele králičie mäso je ľahko stráviteľné.

vytlačiť recept Králik na cesnaku
recept Králik na cesnaku sa mi páči
(Recept sa páči celkom 3x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

1 ks porcovaná králik
1 ks cibula
1 lyžica hladká múka
6 - 8 strúčikov cesnak
1 lyžička Rasco
100 g sadlo

podľa chuti:

soľ

príloha:

kyslá kapusta
knedlík

Postup prípravy receptu

Pekáč vymažeme masťou. Miesto slaniny môžeme použiť Ramu alebo maslo. Cibuľu olúpeme, nakrájame na kolieska a narovnáme ju na dno pekáča. Cesnak ošúpeme a prelisujeme. Očisteného, rozporcovaného králika dáme na vymastený pekáč s cibuľou. Mäso nasolíme, potrieme prelisovaným cesnakom, posypeme rascou a dáme piecť do vyhriatej rúry. Pečieme pozvoľna asi pri 150 ° C. Pečieme asi 2,5 hodiny, ale aj viac. Počas pečenia mäso obraciame, prelievame šťavou a podlievame trochou vody. Králika pečieme dozlata a domäkka. Upečeného králika vyberieme, vypečenou šťavu ľahko poprášime múkou, prípadne ešte naředíme vodou a krátko v rúre podusíme. Králika na cesnaku podávame s knedle, zemiakovým kolíky alebo s chlupačkami. Doplníme podľa nášho výberu kysaným kapustou, prípadne špenátom.

Komentáre k receptu Králik na cesnaku (1 komentár)

  • Petr 10.June 2014 14:47

    Dobrůtka. Králičí maso miluji.

Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2020 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty