Králik na cesnaku
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 160min.
- recept zobrazen: 88311x
Upečený domáci králik patrí k pochúťkam českej kuchyne, navyše biele králičie mäso je ľahko stráviteľné.
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 ks | porcovaná králik |
1 ks | cibula |
1 lyžica | hladká múka |
6 - 8 strúčikov | cesnak |
1 lyžička | Rasco |
100 g | sadlo |
podľa chuti: | |
soľ | |
príloha: | |
kyslá kapusta | |
knedlík |
Postup prípravy receptu
Pekáč vymažeme masťou. Miesto slaniny môžeme použiť Ramu alebo maslo. Cibuľu olúpeme, nakrájame na kolieska a narovnáme ju na dno pekáča. Cesnak ošúpeme a prelisujeme. Očisteného, rozporcovaného králika dáme na vymastený pekáč s cibuľou. Mäso nasolíme, potrieme prelisovaným cesnakom, posypeme rascou a dáme piecť do vyhriatej rúry. Pečieme pozvoľna asi pri 150 ° C. Pečieme asi 2,5 hodiny, ale aj viac. Počas pečenia mäso obraciame, prelievame šťavou a podlievame trochou vody. Králika pečieme dozlata a domäkka. Upečeného králika vyberieme, vypečenou šťavu ľahko poprášime múkou, prípadne ešte naředíme vodou a krátko v rúre podusíme. Králika na cesnaku podávame s knedle, zemiakovým kolíky alebo s chlupačkami. Doplníme podľa nášho výberu kysaným kapustou, prípadne špenátom.
Komentáre k receptu Králik na cesnaku (1 komentár)
-
Petr
10.June 2014 14:47
Dobrůtka. Králičí maso miluji.