Králik alá bažant
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 60min.
- recept zobrazen: 62928x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
6 guličiek | jalovec |
korenie | |
soľ | |
1 štipka | karí korenie |
2 lyžice | kečup |
1 ks | králik |
6 strúčikov | cesnak |
2 lyžice | plnotučná horčica |
2 ks | cibula |
Postup prípravy receptu
Očistené mäso prošpikujeme, osolíme okoreníme. Mäso naukladáme do pekáča a prelejeme 1 / 2 kockou rozohriateho masla. Do pollitrovej pohára nakrájame cibuľu, cesnak, pridáme horčicu, kečup, soľ, korenie, karí, 6 guličiek borievky a dolejeme vodou, aby bola poháre plná. Touto zmesou prelejeme mäso a necháme do druhého dňa v chladničke uležať. Druhý deň králika pečieme. Králika alá bažant počas pečenia zmesí prelievame. Králika alá bažant pečieme, až je mäso mäkké. Králika alá bažant podávame s ryžou.