Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Králičia roláda s dijonskou horčicou

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 25133x
Králičia roláda s dijonskou horčicou

Recept na netradičné prípravu králičieho mäsa.

vytlačiť recept Králičia roláda s dijonskou horčicou
recept Králičia roláda s dijonskou horčicou
 sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

2 - 3 lyžíc olivový olej
4 porcie králičie stehno, chrbát
4 štipky korenie
2 - 3 lyžičiek provensálske korenie

na potření:

dijonská horčica

náplň:

hermelín
8 plátkov údenina (Herkules)
1 ks cibula

omáčka:

dijonská horčica
1 dl voda

Postup prípravy receptu

Králičie zadné stehná a chrbát odblaníme, dobre umyjeme vodou a vykostíme. Mäso nakrojíme tak, aby sme získali väčšiu plochu na plnenie rolád. Každú porciu okoreníme, posypeme provensálskym korením a potrieme dijonskej horčice. Položíme dva plátky údeniny (Herkules), cibuľu a prúžok plesňového syra (Hermelín). Dobre zabalíme do rolády a podľa potreby zaviažeme niťou alebo spojíme špáradlom. Nahrejeme si hrniec s nepriľnavým povrchom (s titánovou úpravou), pridáme lyžicu olivového oleja a vložíme pripravené rolády . Krátko opečieme mäso z jednej strany, otočíme a prikryjeme hrniec pokrievkou. Necháme opekať do zmäknutia, podľa potreby znovu otočíme. Pred dokončením pridáme trochu vody s dijonskej horčice a premiešame, vznikne tak jemne pikantná šťava. Rolády z králičieho mäsa servírujeme zbavené nití alebo špáradiel nakrájané na plátky so zemiakovou kašou a zeleninou. Mäso mierne podlejeme šťavou.

Komentáre k receptu Králičia roláda s dijonskou horčicou (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty