Králičia roláda s dijonskou horčicou
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 90min.
- recept zobrazen: 25133x
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
2 - 3 lyžíc | olivový olej |
4 porcie | králičie stehno, chrbát |
4 štipky | korenie |
2 - 3 lyžičiek | provensálske korenie |
na potření: | |
dijonská horčica | |
náplň: | |
hermelín | |
8 plátkov | údenina (Herkules) |
1 ks | cibula |
omáčka: | |
dijonská horčica | |
1 dl | voda |
Postup prípravy receptu
Králičie zadné stehná a chrbát odblaníme, dobre umyjeme vodou a vykostíme. Mäso nakrojíme tak, aby sme získali väčšiu plochu na plnenie rolád. Každú porciu okoreníme, posypeme provensálskym korením a potrieme dijonskej horčice. Položíme dva plátky údeniny (Herkules), cibuľu a prúžok plesňového syra (Hermelín). Dobre zabalíme do rolády a podľa potreby zaviažeme niťou alebo spojíme špáradlom. Nahrejeme si hrniec s nepriľnavým povrchom (s titánovou úpravou), pridáme lyžicu olivového oleja a vložíme pripravené rolády . Krátko opečieme mäso z jednej strany, otočíme a prikryjeme hrniec pokrievkou. Necháme opekať do zmäknutia, podľa potreby znovu otočíme. Pred dokončením pridáme trochu vody s dijonskej horčice a premiešame, vznikne tak jemne pikantná šťava. Rolády z králičieho mäsa servírujeme zbavené nití alebo špáradiel nakrájané na plátky so zemiakovou kašou a zeleninou. Mäso mierne podlejeme šťavou.