Krabie špízy
- predjedlá
- Ostatní kuchyňa
- doba prípravy: 35min.
- recept zobrazen: 3378x
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
400 g | lúpané krevety Gambas |
1 ks | pomaranč |
marináda: | |
250 ml | kyslá smotana |
3 strúčiky | cesnak |
pomarančová šťava | |
podľa chuti: | |
soľ | |
mleté biele korenie | |
podľa potreby: | |
olej | |
čerstvý petržlen | |
maslo |
Postup prípravy receptu
Pomaranč umyjeme a rozkrojíme. Z jednej polovičky nakrájame kolieska, ktoré rozkrojíme na dieliky a odložíme stranou. Z druhej polovice vytlačíme šťavu. Pripravíme si marinádu. Cesnak olúpeme, prelisujeme a vmiešame spolu s pomarančovou šťavou do kyslej smotany. Podľa potreby osolíme a okoreníme. Očistené a predvarené krevety necháme odkvapkať a vložíme aspoň na 3 hodiny do marinády. Marinované krevety napícháváme striedavo s pomarančovými dieliky na ihly. Začíname 2 krevetami, potom napichneme dielik pomaranče a končíme krevetami. Špízy opečieme zo všetkých strán na oleji s rozpusteným maslom. Hotové špízy vyberieme, uchováme na teple. Do výpeku vmiešame usekanou petržlen a krátko prehrejeme. Krabie špízy s pomarančom podávame teplé, preliate bylinkovým výpekom. Vhodnou prílohou k krevetovým špízům sú toasty, ochutené dipy a zeleninové šaláty.