Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Krabie špízy

  • predjedlá
  • Ostatní kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 3378x
Krabie špízy

Špízy z predvarených kreviet Gambas s pomarančom a na bylinkovom masle.

Recept na 4 porcie.

vytlačiť recept Krabie špízy
recept Krabie špízy sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

400 g lúpané krevety Gambas
1 ks pomaranč

marináda:

250 ml kyslá smotana
3 strúčiky cesnak
pomarančová šťava

podľa chuti:

soľ
mleté biele korenie

podľa potreby:

olej
čerstvý petržlen
maslo

Postup prípravy receptu

Pomaranč umyjeme a rozkrojíme. Z jednej polovičky nakrájame kolieska, ktoré rozkrojíme na dieliky a odložíme stranou. Z druhej polovice vytlačíme šťavu. Pripravíme si marinádu. Cesnak olúpeme, prelisujeme a vmiešame spolu s pomarančovou šťavou do kyslej smotany. Podľa potreby osolíme a okoreníme. Očistené a predvarené krevety necháme odkvapkať a vložíme aspoň na 3 hodiny do marinády. Marinované krevety napícháváme striedavo s pomarančovými dieliky na ihly. Začíname 2 krevetami, potom napichneme dielik pomaranče a končíme krevetami. Špízy opečieme zo všetkých strán na oleji s rozpusteným maslom. Hotové špízy vyberieme, uchováme na teple. Do výpeku vmiešame usekanou petržlen a krátko prehrejeme. Krabie špízy s pomarančom podávame teplé, preliate bylinkovým výpekom. Vhodnou prílohou k krevetovým špízům sú toasty, ochutené dipy a zeleninové šaláty.

Komentáre k receptu Krabie špízy (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2023 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty