Krabie ragú
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 35min.
- recept zobrazen: 5952x
Ľahká a rýchla príprava veľmi chutného ragú z kreviet, šampiňónov, póru a smotany.
Recept na 2 porcie.
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
100 ml | biele víno |
2 lyžice | maslo |
200 g | lúpané krevety |
150 g | šampiňóny |
200 ml | smotana |
100 g | pór |
podľa chuti: | |
1 lyžica | kôpor |
soľ | |
mleté čierne korenie |
Postup prípravy receptu
Predvarené krevety podľa potreby očistíme, vyperieme a necháme odkvapkať. Očistené huby nakrájame na väčšie kúsky. Pór umyjeme a nakrájame na kolieska. Čerstvý kôpor nasekáme. Môžeme ho však nahradiť petržlenom alebo pažítkou. Na rozpustenom masle zvoľna restujeme asi 4 minúty šampiňóny a krevety. Osolíme, okoreníme a vmiešame pór. Akonáhle závadné, zmes podlejeme vínom, ktoré necháme odpariť. Prilejeme smotanu a zvoľna varíme do zhustnutia. Nakoniec ragú ochutíme čerstvo nasekaným kôprom. Krabie ragú môžeme podávať v malých miskách s toast ako predjedlo alebo s cestovinami ako hlavný chod. Výborne sa k nemu hodí niekoľko plátkov na olivovom oleji opečené cukety.