Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Krabie ragú

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 5952x
Krabie ragú

Ľahká a rýchla príprava veľmi chutného ragú z kreviet, šampiňónov, póru a smotany.

Recept na 2 porcie.

vytlačiť recept Krabie ragú
recept Krabie ragú sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

100 ml biele víno
2 lyžice maslo
200 g lúpané krevety
150 g šampiňóny
200 ml smotana
100 g pór

podľa chuti:

1 lyžica kôpor
soľ
mleté čierne korenie

Postup prípravy receptu

Predvarené krevety podľa potreby očistíme, vyperieme a necháme odkvapkať. Očistené huby nakrájame na väčšie kúsky. Pór umyjeme a nakrájame na kolieska. Čerstvý kôpor nasekáme. Môžeme ho však nahradiť petržlenom alebo pažítkou. Na rozpustenom masle zvoľna restujeme asi 4 minúty šampiňóny a krevety. Osolíme, okoreníme a vmiešame pór. Akonáhle závadné, zmes podlejeme vínom, ktoré necháme odpariť. Prilejeme smotanu a zvoľna varíme do zhustnutia. Nakoniec ragú ochutíme čerstvo nasekaným kôprom. Krabie ragú môžeme podávať v malých miskách s toast ako predjedlo alebo s cestovinami ako hlavný chod. Výborne sa k nemu hodí niekoľko plátkov na olivovom oleji opečené cukety.

Komentáre k receptu Krabie ragú (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty