Krabie kremrole
- chuťovky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 45min.
- recept zobrazen: 132363x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
250 g | krabie tyčinky |
500 g | lístkové cesto |
na potření: | |
vajcia |
Postup prípravy receptu
Vychladené lístkové cesto vyvaľkáme na asi 3 mm hrubý plát. Z plátu lístkového cesta vykrojíme ostrým nožom, lepšie rádýlkem 3 cm široké pruhy. Krabie tyčinky olúpeme z obalu. Plech vymažeme alebo vyložíme papierom na pečenie. Rúru predhrejeme na najvyšší stupeň. Pruhy lístkového cesta navíjíme na tyčinky tak, aby sa okraje cesta prekrývali. Kremrole dáme na plech a potrieme vajcom. Krabie kremrole pečieme asi 5 minút pri maximálnej teplote. Potom teplotu znížime a kremrole zvoľna dopekáme asi 20 minút. Krabie kremrole zložíme z plechu, necháme ich trochu vychladnúť a môžeme podávať.