Kováčsky vyprážaný rezeň
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 75min.
- recept zobrazen: 10103x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
soľ | |
mleté čierne korenie | |
1 dl | pivo |
2 ks | väčšie cibule |
60 dkg | bravčová stehno |
4 lyžičky | horcica |
podľa potreby: | |
olej na vyprážanie | |
trojobal: | |
hladká múka | |
strúhanka | |
vajcia |
Postup prípravy receptu
Cibuľu olúpeme, nakrájame na půlkolečka a dáme marinovať do piva. Mäso nakrájame, naklepeme, osolíme, okoreníme a potrieme horčicou. Na jednu polovicu mäsa dáme cibuľu, druhú polovicu preložíme a konca poklepom tak, aby priľnuli k sebe. Kováčske rezne obalíme v múke, vajci a strúhanke. V rozpálenom oleji usmažíme z oboch strán dozlatista. Kovářská vyprážaný rezeň podávame treba s varenými zemiakmi.