Kotlíková polievka
- polievky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 60min.
- recept zobrazen: 55469x
Recept na veľmi sýtu polievku. Základom je hovädzie mäso, zemiaky, čerstvá aj sterilizovaná zelenina.
Recept na 4 porcie.
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 ks | červená paprika |
1 l | vývar |
1 ks | cibula |
4 strúčiky | cesnak |
3 lyžice | sterilizované fazule |
1 lyžička | hladká múka |
40 dkg | hovädzie predné |
3 ks | zemiaky |
3 lyžice | kečup |
3 lyžice | sterilizované fazuľové struky |
podľa potreby: | |
mletá sladká paprika | |
soľ | |
mleté čierne korenie | |
olej |
Postup prípravy receptu
Mäso umyjeme a nakrájame na kocky. Cibuľu olúpeme a nakrájame na kocky. Cesnak olúpeme a vymiešame so soľou a korením. Zemiaky olúpeme a nakrájame na kocky. Papriku umyjeme, zbavíme jadrovníkov a veľmi jemne nakrájame. Sterilizované fazuľové struky a fazuľa necháme odkvapkať. Na oleji speníme cibuľu, pridáme mäso a orestujeme. Za stáleho miešania zaprášime múkou, pridáme mletú papriku a cesnak. Podlejeme vývarom a dusíme. Keď je mäso polomäkké, pridáme zemiaky a nakrájanú červenú papriku. Doplníme zvyšným vývarom a varíme, kým nie sú zemiaky mäkké. Potom polievku dochutíme kečupom a vmiešame oboje fazuľky. Ešte asi 5 minút povaríme a podľa potreby dochutíme. Kotlíkový polievku podávame s pečivom.