Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Kotlety zapečené v zemiakoch

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 212639x
Kotlety zapečené v zemiakoch

Chutne pripravené kotlety so zemiakmi. Podávame je so zeleninovou oblohou sypané sekanou čerstvou bazalkou.

vytlačiť recept Kotlety zapečené v zemiakoch
recept Kotlety zapečené v zemiakoch sa mi páči
(Recept sa páči celkom 1x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

1 ks cibula
4 ks bravčová kotleta
1/2 kg zemiaky
2 ks červená cibuľa
2 lyžice grilovacie korenie
1 lyžica worcesterová omáčka
300 ml mlieko
2 lyžice mletý kmín
4 ks vajcia
1 list bazalka

podľa chuti:

soľ
mletý korenie

podľa potreby:

olej

Postup prípravy receptu

Rúru predhrejeme na 200 ° C, zapekaciu misku vytrieme olejom. Cibuľa olúpeme a nakrájame na kolieska. Zemiaky oškrabeme a nakrájame na plátky. Kotlety naklepeme, okoreníme grilovacím korením a na oleji sprudka z oboch strán opečieme. Do zapekacej misky naskladáme zemiaky, vrstvu cibule, rozložíme opečené kotlety, ktoré prelejeme worcestrovou omáčkou, opäť poukladáme cibuľou a uzavrieme zemiakmi. Všetko dobre osolíme, okoreníme a okmínujeme. Takto pripravený pokrm prelejeme výpekom z kotliet, podlejeme trochou vody, prikryjeme a dáme do rúry. Po pol hodine rozšľaháme vajcia v mlieku so soľou a zemiaky tým prelejeme. Dopekáme nezakryté, kým nie sú zemiaky mäkké. Kotlety zapečené v zemiakoch ihneď podávame.

Komentáre k receptu Kotlety zapečené v zemiakoch (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty