Kotlety zapečené v zemiakoch
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 75min.
- recept zobrazen: 212639x
Chutne pripravené kotlety so zemiakmi. Podávame je so zeleninovou oblohou sypané sekanou čerstvou bazalkou.
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 ks | cibula |
4 ks | bravčová kotleta |
1/2 kg | zemiaky |
2 ks | červená cibuľa |
2 lyžice | grilovacie korenie |
1 lyžica | worcesterová omáčka |
300 ml | mlieko |
2 lyžice | mletý kmín |
4 ks | vajcia |
1 list | bazalka |
podľa chuti: | |
soľ | |
mletý korenie | |
podľa potreby: | |
olej |
Postup prípravy receptu
Rúru predhrejeme na 200 ° C, zapekaciu misku vytrieme olejom. Cibuľa olúpeme a nakrájame na kolieska. Zemiaky oškrabeme a nakrájame na plátky. Kotlety naklepeme, okoreníme grilovacím korením a na oleji sprudka z oboch strán opečieme. Do zapekacej misky naskladáme zemiaky, vrstvu cibule, rozložíme opečené kotlety, ktoré prelejeme worcestrovou omáčkou, opäť poukladáme cibuľou a uzavrieme zemiakmi. Všetko dobre osolíme, okoreníme a okmínujeme. Takto pripravený pokrm prelejeme výpekom z kotliet, podlejeme trochou vody, prikryjeme a dáme do rúry. Po pol hodine rozšľaháme vajcia v mlieku so soľou a zemiaky tým prelejeme. Dopekáme nezakryté, kým nie sú zemiaky mäkké. Kotlety zapečené v zemiakoch ihneď podávame.