Kotlety z pekáča
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 75min.
- recept zobrazen: 46366x
Kotlety z jedného pekáča. Môžeme pokojne použiť aj iné mäsko. Napríklad krkovičiek, stehno, kuracie a iné.
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
4 ks | bravčové kotlety bez kosti |
3 ks | šunková klobása |
podľa chuti: | |
mletý farebný korenie | |
cesnak | |
mletý korenie | |
soľ | |
podľa potreby: | |
brokolica | |
anglická slanina | |
cibula | |
olej na vymastenie | |
biely vermút | |
varené zemiaky |
Postup prípravy receptu
Pripravíme si pekáč, ktorý trochu vymažeme olejom. Zeleninu očistíme a nakrájame. Brokolicu rozdelíme na ružičky. Kotlety bez kosti si naklepeme, osolíme a okoreníme. Klobásky nakrájame na kolíky a jednotlivé kolíky zavinieme do kotliet. Kotlety naukladáme do pekáča. Okolo kotliet naukladáme kúsky surovej brokolice, zvyšné klobásky, štvrťky olúpané cibule a strúčiky cesnaku. Na každú kotletu položíme plátok anglickej slaniny. Všetko ešte trochu posolíme a posypeme farebným korením. Podlejeme trochou bieleho vermutu, priklopíme a dáme piecť do rúry asi na 50 minút na 200 ° C. Ak je potreba, prilievame počas pečenia biely vermút. Potom pekáč odklopíte a navrch poukladáme plátky uvarených zemiakov, ktoré osolíme a okoreníme. Kotlety dáme ešte tak na 15 minút odkryté do rúry dopéct. Kotlety z pekáča podávame ako hlavný chod. Príloha už nie je potrebné.