Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Kotlety z pekáča

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 46366x
Kotlety z pekáča

Kotlety z jedného pekáča. Môžeme pokojne použiť aj iné mäsko. Napríklad krkovičiek, stehno, kuracie a iné.

vytlačiť recept Kotlety z pekáča
recept Kotlety z pekáča sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

4 ks bravčové kotlety bez kosti
3 ks šunková klobása

podľa chuti:

mletý farebný korenie
cesnak
mletý korenie
soľ

podľa potreby:

brokolica
anglická slanina
cibula
olej na vymastenie
biely vermút
varené zemiaky

Postup prípravy receptu

Pripravíme si pekáč, ktorý trochu vymažeme olejom. Zeleninu očistíme a nakrájame. Brokolicu rozdelíme na ružičky. Kotlety bez kosti si naklepeme, osolíme a okoreníme. Klobásky nakrájame na kolíky a jednotlivé kolíky zavinieme do kotliet. Kotlety naukladáme do pekáča. Okolo kotliet naukladáme kúsky surovej brokolice, zvyšné klobásky, štvrťky olúpané cibule a strúčiky cesnaku. Na každú kotletu položíme plátok anglickej slaniny. Všetko ešte trochu posolíme a posypeme farebným korením. Podlejeme trochou bieleho vermutu, priklopíme a dáme piecť do rúry asi na 50 minút na 200 ° C. Ak je potreba, prilievame počas pečenia biely vermút. Potom pekáč odklopíte a navrch poukladáme plátky uvarených zemiakov, ktoré osolíme a okoreníme. Kotlety dáme ešte tak na 15 minút odkryté do rúry dopéct. Kotlety z pekáča podávame ako hlavný chod. Príloha už nie je potrebné.

Komentáre k receptu Kotlety z pekáča (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty