Kotlety v Horčici
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 25min.
- recept zobrazen: 127579x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
4 ks | bravčová kotleta |
podľa chuti: | |
mletá sladká paprika | |
soľ | |
plnotučná horčica | |
mletý kmín | |
podľa potreby: | |
hladká múka | |
olej |
Postup prípravy receptu
Kotlety umyjeme, osušíme a rozklepat. Po obvodoch je niekoľkokrát narežeme a všetky nasolíme. Mäso z oboch strán podľa chuti posypeme rascou a paprikou. Na panvici rozpálime olej. Kotlety z jednej strany dôkladne potrieme horčicou a poprášime hladkou múkou. Touto stranou vložíme mäso do horúceho oleja a asi 3 minúty smažíme. Medzitým potrieme vrchnej strany kotliet opäť horčicou, tiež poprášime múkou, kotlety otočíme a znovu smažíme 3 minúty. Kotlety presunieme na nahriatu misu, šťavu necháme vysmahnout, aby vznikol hustejšie sos, a servírujeme .