Kotlety so zemiakmi v alobale
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 75min.
- recept zobrazen: 127706x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
mletý kmín | |
4 ks | bravčová kotleta |
700 g | zemiaky |
200 g | anglická slanina |
4 plátky | tvrdý syr |
soľ | |
karí korenie |
Postup prípravy receptu
Kotlety umyjeme, osušíme, naklepeme, nasolíme a okmínujeme. Zemiaky oškrabeme a nakrájame na malé kocky. Na väčší kus alobalu položíme plátky slaniny, na tú potom pripravenú kotletu. Nasleduje plátok syra, vrstva zemiakov, ktorú osolíme a posypeme karí korením. Alobal dôkladne zabalíme a utiahneme. Postup opakujeme u všetkých porcií. Pripravené balíčky dáme na plech, podlejeme horúcou vodou a pečieme v predhriatej rúre na 220 ° C pol hodiny. Potom teplotu zvýšime na 250 ° C a dopekáme ešte pol hodiny. Kotlety so zemiakom môžeme servírovať aj v alobale.