Kotlety s cibuľou
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 25min.
- recept zobrazen: 125919x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 lyžica | hladká múka |
4 plátky | bravčová kotleta bez kosti |
1 lyžička | tymián |
1 lyžička | oregáno |
4 lyžice | olej |
2 ks | cibula |
4 lyžice | vodka |
podľa chuti: | |
soľ | |
mleté čierne korenie |
Postup prípravy receptu
Kotlety umyjeme, osušíme a po okrajoch narežeme. Po oboch stranách okoreníme tymianom, oreganom a osolíme. Cibuľa olúpeme a nakrájame na kolieska. Na dvoch lyžiciach oleja cibule speníme, zaprášime múkou, osmažíme, osolíme, okoreníme, podlejeme vodkou a restujeme do odpareniu. Cibuľa by mala získať zlatistú farbu. Na zvyšnom oleji opečieme kotlety z oboch strán po 8 minútach až takmer do červena. Kotlety rozdelíme na taniere, na ne návrším smaženú cibuľu a podávame s grilovanými zemiaky.