Kotlety brnenských fajnšmekrov
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 75min.
- recept zobrazen: 45020x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
olej | |
100 g | šampiňóny |
2 lyžice | maslo |
1 dl | smotana na šľahanie |
2 ks | paradajka |
mleté čierne korenie | |
1 ks | párok |
soľ | |
1 lyžička | hladká múka |
50 g | šunka |
800 g | bravčová kotleta |
0,5 ks | citrón |
Postup prípravy receptu
Kotlety mierne naklepeme, osolíme a okoreníme. Šunku a čisté šampiňóny nakrájame na rezance a párok na plátky. Kotlety opečieme na rozpálenom oleji po oboch stranách dozlata. Vyberieme ich a uložíme do tepla. Do výpeku pridáme maslo, šampiňóny a párok so šunkou. Zmes premiešame, podusíme, zaprášime múkou, zalejeme šľahačkou a vývarom, osolíme a ochutíme citrónovou šťavou. Pri podávaní kotlety ozdobíme polkou rajčiakov, hubovú zmesí a sekanou petržlenovou vňaťou. Kotlety brnenského fajnšmekrov podávame so šunkovú ryžou alebo varenými zemiakmi. Záleží na chuti.