Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Kotleta so slaninou pod hermelínovým závojom

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 133670x
Kotleta so slaninou pod hermelínovým závojom

Bravčové mäso rýchlo, jednoducho - je veľmi chutné a vhodné aj pre slávnostnú príležitosť.

vytlačiť recept Kotleta so slaninou pod hermelínovým závojom
recept Kotleta so slaninou pod hermelínovým závojom sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

4 porcie bravčová kotleta
mleté čierne korenie
1 ks hermelín
8 plátkov anglická slanina
mletý tymián
korenie na pečené mäso
olivový olej
soľ

omáčka:

1 - 2 dl voda
1 lyžica solamyl (škrobovitá múčka)

Postup prípravy receptu

Bravčové mäso (bez kosti) opláchneme, pripravíme porcie a naklepeme. Okoreníme korením na pečená bravčová mäsa, korením a mletým tymianom. Zalejeme olivovým olejom a necháme odležať. Rozohrejeme olej na hlbšej panvici a vložíme mäso. Po opečenia otočíme a prikryjeme pokrievkou. Zľahka podlievame - mäso nesmie byť ponorené. Asi po pol hodine porcie mäsa osolíme, poukladáme plátky slaniny a pečieme domäkka. Už ho neotáčíme. Ak je mäso mäkké, podlejeme ho vodou rozmiešanú sa škrobovú múčkou (vznikne koncentrovaná šťava - omáčka) a poukladáme porcie mäsa plátky hermelín. Pod pokrievkou necháme syr opiecť. Podávame s zemiakovými hranolčekmi (přelitými vzniknutú omáčkou) alebo s inou prílohou a so zeleninou (paprikou, paradajkami).

Komentáre k receptu Kotleta so slaninou pod hermelínovým závojom (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty