Kotleta so slaninou pod hermelínovým závojom
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 75min.
- recept zobrazen: 133640x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
mleté čierne korenie | |
1 ks | hermelín |
8 plátkov | anglická slanina |
mletý tymián | |
korenie na pečené mäso | |
olivový olej | |
soľ | |
4 porcie | bravčová kotleta |
omáčka: | |
1 - 2 dl | voda |
1 lyžica | solamyl (škrobovitá múčka) |
Postup prípravy receptu
Bravčové mäso (bez kosti) opláchneme, pripravíme porcie a naklepeme. Okoreníme korením na pečená bravčová mäsa, korením a mletým tymianom. Zalejeme olivovým olejom a necháme odležať. Rozohrejeme olej na hlbšej panvici a vložíme mäso. Po opečenia otočíme a prikryjeme pokrievkou. Zľahka podlievame - mäso nesmie byť ponorené. Asi po pol hodine porcie mäsa osolíme, poukladáme plátky slaniny a pečieme domäkka. Už ho neotáčíme. Ak je mäso mäkké, podlejeme ho vodou rozmiešanú sa škrobovú múčkou (vznikne koncentrovaná šťava - omáčka) a poukladáme porcie mäsa plátky hermelín. Pod pokrievkou necháme syr opiecť. Podávame s zemiakovými hranolčekmi (přelitými vzniknutú omáčkou) alebo s inou prílohou a so zeleninou (paprikou, paradajkami).