Korpus na tortičky
- cukrovinky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 75min.
- recept zobrazen: 45610x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
160 g | hladká múka |
4 ks | vajcia |
150 g | cukor múčka |
3 lyžice | voda |
na obalenie: | |
strúhaný kokos | |
mleté oriešky | |
na ozdobu: | |
kvetinky, perličky | |
1 balíček | čokoládová poleva |
na potření: | |
1 balíček | krém (vaječný likér v prášku) |
Postup prípravy receptu
Vyšľaháme vajcia s vodou. Pridáme cukor a múku a krátko šľaháme na najnižší stupeň. Cesto rozotrieme na plech vyložený papierom na pečenie av rúre vyhriatej na 200 ° C pečieme 8 - 10 minút. Po vychladnutí piškótu obrátime a odstránime papier na pečenie. Formičkami vypichujeme rôzne tvary (kvetinky, srdiečka, kolieska). Vždy dva rovnaké tvary zlepujú k sebe dobre vyšlehaným krémom. Boky tortičky tiež môžeme potrieť krémom a obaliť v kokose alebo mletých orieškoch. Vrch nazdobíme krémom, pridáme kvetinky a môžeme preliať čokoládovú (karamelovú, višňovou) polevou. Toto cukroví zaujme na stole na prvý pohľad. Jeho príprava je pomerne rýchla, viac času však zaberie zdobenie.