Korenené morčacie prsia s pečenými zemiakmi
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 75min.
- recept zobrazen: 11333x
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
maslo | |
2 plátky | morčacie prsia |
marináda: | |
chilli vločky | |
olivový olej | |
rozmarín | |
soľ | |
mleté čierne korenie | |
podľa potreby: | |
biele víno na podliaty | |
príloha: | |
bylinková soľ | |
olivový olej | |
čerstvo drvený korenie | |
zemiaky | |
pór |
Postup prípravy receptu
Morčacie prsia umyjeme, zľahka naklepeme a naložíme do marinády vymiešaní zo soli, korenia, chilli vločiek a rozmarínu (všetko v olivovom oleji). Morčacie prsia necháme naložené cez noc. Zemiaky odrhneme kefkou a nakrájame na pravidelné kolieska na plech vymastený olivovým olejom. Posypeme bylinkovou soľou a čerstvo nadrceným korením, ktorým nešetríme. Zemiaky v silne vyhriatej rúre dozlatista upečieme, asi v polovici pečenia zasypeme hrstí na kolieska nakrájaného póru. Sem tam premiešame. Na panvici rozohrejeme plátok masla a naložené morčacie prsia osmažíme z oboch strán, podlejeme bielym vínom a necháme vysmahnout. Zemiaky rozdelíme na taniere, položíme plátok mäsa a na záver môžeme pridať lyžicu kyslej smotany a dozdobiť korením. Korenená morčacie prsia s pečenými zemiaky podávame ihneď po príprave, ako "ohrievanej" jedlo už to nie je ono. Množstvo korenín a zemiakov je na našej chuti.