Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Korenené morčacie prsia s pečenými zemiakmi

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 11333x
Korenené morčacie prsia s pečenými zemiakmi

Ľahký obed alebo večera z morčacieho a zemiakové prílohy.

Recept na 2 porcie.

vytlačiť recept Korenené morčacie prsia s pečenými zemiakmi
recept Korenené morčacie prsia s pečenými zemiakmi
 sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

maslo
2 plátky morčacie prsia

marináda:

chilli vločky
olivový olej
rozmarín
soľ
mleté čierne korenie

podľa potreby:

biele víno na podliaty

príloha:

bylinková soľ
olivový olej
čerstvo drvený korenie
zemiaky
pór

Postup prípravy receptu

Morčacie prsia umyjeme, zľahka naklepeme a naložíme do marinády vymiešaní zo soli, korenia, chilli vločiek a rozmarínu (všetko v olivovom oleji). Morčacie prsia necháme naložené cez noc. Zemiaky odrhneme kefkou a nakrájame na pravidelné kolieska na plech vymastený olivovým olejom. Posypeme bylinkovou soľou a čerstvo nadrceným korením, ktorým nešetríme. Zemiaky v silne vyhriatej rúre dozlatista upečieme, asi v polovici pečenia zasypeme hrstí na kolieska nakrájaného póru. Sem tam premiešame. Na panvici rozohrejeme plátok masla a naložené morčacie prsia osmažíme z oboch strán, podlejeme bielym vínom a necháme vysmahnout. Zemiaky rozdelíme na taniere, položíme plátok mäsa a na záver môžeme pridať lyžicu kyslej smotany a dozdobiť korením. Korenená morčacie prsia s pečenými zemiaky podávame ihneď po príprave, ako "ohrievanej" jedlo už to nie je ono. Množstvo korenín a zemiakov je na našej chuti.

Komentáre k receptu Korenené morčacie prsia s pečenými zemiakmi (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty