Korenené medové cukrovinky
- cukrovinky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 60min.
- recept zobrazen: 9287x
Krehké cukroví so zaujímavou chuťou najrôznejšieho korenie vhodné najmä na Vianoce.
(Recept sa páči celkom 1x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
cesto: | |
50 g | mleté mandle |
1 balíček | vanilkový cukor |
60 g | trstinový cukor |
60 g | cukor kryštál |
150 g | maslo |
200 g | hladká múka |
2 lyžice | med |
1/2 balíčku | kypriaci prášok |
podľa potreby: | |
1 lyžica | zvarené mlieko |
zmes: | |
1/2 lyžičky | zázvor |
1/2 lyžičky | citrónová kôra |
1 lyžička | mleté klinčeky |
1 štipka | mletý korenie |
1/2 lyžičky | mletý muškátový oriešok |
1 lyžička | mletá škorica |
1/2 lyžičky | soľ |
Postup prípravy receptu
Med rozpustíme so všetkými cukry a maslom v hrnci. Zmes sa nesmie variť, mohla by sa pripáliť a zhořknout. Necháme vychladnúť. Potom do zmesi vmiešame múku premiešané so všetkým korením, kypriacim práškom a mletými mandľami. Dôkladne premiešame všetky ingrediencie. V prípade, že by cesto bolo sypké a nedržala pohromade, pridáme trochu vareného mlieka. Slabú vrstvičkou cesta môžeme plniť rôzne formičky. Alebo cesto môžeme vyvaľkať do placky a vykrajovať rozmanité tvary, tie možno potom posypať pre ozdobu cukrom. Korenené medové cukroví pečieme na 200 ° C po dobu 5 minút. Cukroví by malo zezlátnout.