Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Korenené hovädzie pečené mäso

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 144341x
Korenené hovädzie pečené mäso

Vynikajúci pečienka s kôrkou zo zeleného korenia a bobkového listu.

vytlačiť recept Korenené hovädzie pečené mäso
recept Korenené hovädzie pečené mäso sa mi páči
(Recept sa páči celkom 1x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

1 - 2 lyžíc maslo
125 ml červené víno
4 lyžice olej
4 lyžice voda
1 lyžička zelený korenie
1 lyžička solamyl
125 ml mäsový vývar
soľ
1/2 ks bobkový list
800 g hovädzie filé
1 lyžica horcica
4 ks jarná cibuľka

Postup prípravy receptu

Špicatým nožom mäso odblaníme. Polovicu bobkového listu a korenie rozbite v mažiari na jemný prášok. Ten potom v miske zmiešame s horčicou a zhruba 2 lyžicami oleja. Touto zmesou potom potrieme mäso a necháme ich uležať. Rúru rozohrejeme na 250 ° C.

Cibuľky očistíme a nakrájame na rezance. V pekáči rozohrejeme zvyšný olej a cibuľu na ňom za stáleho miešania restujeme. Potom do pekáča vložíme mäso a dáme ho piecť do rúry.

Alobal potrieme maslom, upečenú pečienku na neho položíme, osolíme ju a pevne ju do alobalu zabalíme.

Výpek z pečienky zriedime mäsovým vývarom, pridáme víno a omáčku zahustíme solamylom rozmiešaným v troche vody. Omáčku privedieme k varu, precedíme a dochutíme.

Pečienku nakrájame a plátky a podávame ju s omáčkou.

Foto: Profimedia.cz

Komentáre k receptu Korenené hovädzie pečené mäso (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2020 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty