Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Korenené hovädzie pečené mäso

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 144130x
Korenené hovädzie pečené mäso

Vynikajúci pečienka s kôrkou zo zeleného korenia a bobkového listu.

vytlačiť recept Korenené hovädzie pečené mäso
recept Korenené hovädzie pečené mäso sa mi páči
(Recept sa páči celkom 1x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

soľ
1/2 ks bobkový list
800 g hovädzie filé
1 lyžica horcica
4 ks jarná cibuľka
1 - 2 lyžíc maslo
125 ml červené víno
4 lyžice olej
4 lyžice voda
1 lyžička zelený korenie
1 lyžička solamyl
125 ml mäsový vývar

Postup prípravy receptu

Špicatým nožom mäso odblaníme. Polovicu bobkového listu a korenie rozbite v mažiari na jemný prášok. Ten potom v miske zmiešame s horčicou a zhruba 2 lyžicami oleja. Touto zmesou potom potrieme mäso a necháme ich uležať. Rúru rozohrejeme na 250 ° C.

Cibuľky očistíme a nakrájame na rezance. V pekáči rozohrejeme zvyšný olej a cibuľu na ňom za stáleho miešania restujeme. Potom do pekáča vložíme mäso a dáme ho piecť do rúry.

Alobal potrieme maslom, upečenú pečienku na neho položíme, osolíme ju a pevne ju do alobalu zabalíme.

Výpek z pečienky zriedime mäsovým vývarom, pridáme víno a omáčku zahustíme solamylom rozmiešaným v troche vody. Omáčku privedieme k varu, precedíme a dochutíme.

Pečienku nakrájame a plátky a podávame ju s omáčkou.

Foto: Profimedia.cz

Komentáre k receptu Korenené hovädzie pečené mäso (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2019 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty