Korenená morčacia pečeň
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 45min.
- recept zobrazen: 70435x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1/2 kg | morčacie pečeň |
na ozdobu: | |
petržlen alebo pór | |
podľa chuti: | |
mleté biele korenie | |
cesnak | |
drvená rasca | |
vegeta | |
nadrobno nakrájané lístky mäty | |
oregano | |
majorana | |
bazalka | |
podľa potreby: | |
olej na vyprážanie |
Postup prípravy receptu
Morčacie pečeň umyjeme, zbavíme žiliek a posypeme zmesou korenia, najskôr však pečeň potrieme olúpaným a prelisovaným cesnakom - množstvo korenia i cesnaku volíme podľa chuti. Necháme chvíľu stáť a nasať vôňu korenia. Pečeň potom obalíme v múke, rozkvedlaných vajciach a strúhanke. Osmažíme je v rozpálenom oleji. Vypražení pečeň podávame so zemiakovou kašou a zeleninovou prílohou. Zdobíme petržlenom alebo pórom.