Korenená dusená zelenina
- prílohy
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 45min.
- recept zobrazen: 72433x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 plechovka | sterilizovaný hrášok |
1 kg | Mrkva |
na ozdobu: | |
petržlen | |
podľa chuti: | |
mleté čierne korenie | |
1/2 lyžičky | muškátový kvet |
provensálske korenie | |
vegeta | |
sójová omáčka | |
majolku | |
saturejka | |
podľa potreby: | |
voda | |
hladká múka | |
olej |
Postup prípravy receptu
Mrkva očistíme a nakrájame na malé štvorčeky. Pripravíme si korenie, na dochucovanie a plechovku hrášku. Vo väčšom hrnci rozpálime olej, pridáme mrkvu, sterilizovaný hrášok, muškátový kvet, korenie a vegetu. Dôkladne premiešame, podlejeme vodou až po okraj zeleniny a necháme dusiť do zmäknutia. Do podusené mrkvy s hráškom pridáme sójovú omáčku, saturejka a provensálske korenie, dobre premiešame. Ak máme radi korenené jedlá, pridáme korenie i trochu viac. Nakoniec podusenú zeleninu ľahko zaprášime múkou. Korenenú zeleninu plníme do misiek a ak ju podávame ako hlavný chod bez príloh, môžeme si dopriať aj trochu majolku pre ešte lepšiu chuť. Zdobíme sušenú petržlenom.