Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Koprovka podľa receptúry

  • omáčky
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 135586x
Koprovka podľa receptúry

Klasická koprovka.

vytlačiť recept Koprovka podľa receptúry
recept Koprovka podľa receptúry sa mi páči
(Recept sa páči celkom 2x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

70 g čerstvý kôpor
70 g maslo na smaženie
350 g vývar
soľ
170 g sladká smotana 12%
35 g maslo
87,5 g kôpor v náleve
105 g hladká múka
70 g ocot
560 g mlieko
cukor

Postup prípravy receptu

V hrnci rozohrejeme maslo. Do horúceho tuku nasypeme hladkú múku a pripravíme svetlú zásmažku. Zásmažku zalejeme chladným vývarom a mliekom, starostlivo rozšľaháme. Koprovku mierne osolíme, uvedieme do varu a za občasného prošlehávání varíme veľmi zvoľna najmenej 30 minút. Potom omáčku zjemníme smotanou, veľmi krátko jej povaríme a mierne okyselíme častí prevareného octu, prisladíme cukrom, znovu krátko povaríme a precedíme hustým cedník. Kôpor preberieme, opláchneme, jemne nakrájame a prelejeme ho zvyšnú častí horúceho octu. Potom ho dáme do procezené omáčky. Nakoniec do omáčky pridáme surové maslo na zjemnenie. Koprovku podávame podľa chuti s zemiaky, knedľou, hovädzím alebo varenými vajciami.

Komentáre k receptu Koprovka podľa receptúry (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2018 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty