Kompotová buchta
- múčniky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 45min.
- recept zobrazen: 68906x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
250 g | cukor krupica |
400 g | polohrubá múka |
1 balíček | prášok do pečiva |
1 balíček | vanilkový cukor |
1 pohár | zavárané ovocie |
3 ks | vajcia |
1/8 l | olej |
podľa potreby: | |
olej na vymastenie | |
polohrubá múka na vysypanie |
Postup prípravy receptu
Olej, vajcia, vanilkový cukor a cukor šľaháme 7 minút elektrickým šľahačom. Potom pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva a celý kompót aj so šťavou. Dve minúty miešame a nalejeme na vymastený a polohrubú múkou vysypaný plech. Pečieme v predhriatej rúre na 180 ° C asi 30 minút. Okraje buchty odstúpi od krajov plechu. Pred podávaním môžeme pocukrovat - záleží na sladkosti kompótu. Ak máme zavárané ovocie väčšie (broskyne, hrušky, jablká), je dobré jednotlivé kúsky nakrájať. Najvhodnejšie sú čerešne, višne, tekvica a marhule.