Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Koláčiky z dvakrát kysnutého cesta

  • múčniky
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 61015x
Koláčiky z dvakrát kysnutého cesta

Koláčiky len tak pre chuť, ale hodí sa aj na svadobný stôl.

vytlačiť recept Koláčiky z dvakrát kysnutého cesta
recept Koláčiky z dvakrát kysnutého cesta sa mi páči
(Recept sa páči celkom 2x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

cesto:

100 g cukor
250 ml mlieko
1 štipka soľ
25 g droždie
500 g polohrubá múka
100 g tuk
2 ks vajcia

krém:

1 ks vanilkový pudingový prášok
750 g tvaroh
3 ks vajcia
rum
100 g maslo
200 g cukor múčka

na ozdobu:

250 ml šľahačka
hrozienka namočené v rumu
150 g maslo

na potření:

rozpustené maslo

Postup prípravy receptu

Vypracujeme cesto, ktoré necháme dvakrát kysnúť. Po prvom kysnutie do neho pichnete a necháme vykysnúť znova. Na krém vymiešame tvaroh s maslom, žĺtky, cukrom, pridáme podľa chuti rum a nasypeme pudingový prášok. Nakoniec zľahka vmiešame sneh z bielkov. Cesto vyvaľkáme a vykrajujeme kolieska, na ktoré Zdobička alebo lyžičkou nanesieme krém, doprostred vložíme hrozienka namočenou v rumu. Okraje potrieme rozkvedlaným vajcom a dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 ° C asi 12 minút. Rozohrejeme maslo a ešte teplé koláčiky do neho namáčame, necháme vychladnúť. Ďalej rozpustíme 150g masla, pridáme rum a necháme vychladnúť. Vychladnuté maslo vyšľaháme. Zrovna tak ušľaháme šľahačku a opatrne ju vmiešame do vyšlehaného masla Môže sa stať, že sa to zrazí, ale nie je to na závadu. Túto zmes nanesieme nožom na koláčiky z dvakrát kysnutého cesta a pocukrujeme. Z tejto dávky je asi 120 koláčikov. Iné kysnuté cesto už ani nepoužívam, sú z neho výborné buchty, koláče a štóla. Možné je ho použiť aj na slaný spôsob.

Komentáre k receptu Koláčiky z dvakrát kysnutého cesta (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty