Koláčiky s broskyňami
- múčniky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 45min.
- recept zobrazen: 65486x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
500 g | lístkové cesto (nie mrazené) |
na potření: | |
1 ks | vajcia |
náplň: | |
3 - 4 lyžíc | cukor múčka |
1 kocka | tučný tvaroh |
1 lyžica | vanilkový pudingový prášok |
2 ks | žĺtok |
1 balíček | vanilkový cukor |
náplň 1: | |
1 sklenka | zavárané broskyne |
Postup prípravy receptu
Lístkové cesto rozvaľkáme na 5 mm hrubý plát a nakrájame na 12 rovnako veľkých štvorcov. Rohy jemne potrieme rozšľahaným vajcom a ohneme do stredu. Koláčiky necháme 15 minút odpočívať. Tvaroh vymiešame s vanilkovým pudingom, žĺtkom i oboma druhmi cukru do hladkého krému. Do stredu koláčikov lyžičkou urobíme jamky a naplníme ich tvarohovou náplňou. Broskyne necháme dobre odkvapkať a potom ich nakrájame na mesiačiky. Asi po troch kúskoch je rozdelíme na koláčiky. Koláčiky s broskýň naukladáme na plech vyložený papierom na pečenie a pečieme v predhriatej rúre dozlatista. Pečieme 10 - 15 minút na 180 ° C.