Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Koláč z lískového cesta s mozzarellou

  • chuťovky
  • Ostatní kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 9022x
Koláč z lískového cesta s mozzarellou

Koláč naslano zase inak. Mozzarella a paradajky základom receptu.

vytlačiť recept Koláč z lískového cesta s mozzarellou
recept Koláč z lískového cesta s mozzarellou
 sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

soľ
150 g cherry paradajky
200 g mozzarella
1 lyžička tamara alebo sójová omáčka
menšia cibuľa
1/2 konzervy sterilizovaná kukurica
1,5 lyžice kečup
1/2 lyžice korenie na pizzu
1/2 lyžice olivový olej
1/2 balíčku lístkové cesto

Postup prípravy receptu

Lístkové cesto rozvaľkáme na tenký plát. Vyložíme ním okrúhlu koláčovú formu a okraje odrežeme. Dno poprepichujeme vidličkou, aby sa cesto pri pečení nepraskli. Rajčátky umyjeme a nakrájame (50 g odložíme stranou). Cibuľu nakrájame na drobné kocky. Mozzarellu zlejeme a pomocou noža na syr nakrájame na jemné plátky. Na panvici rozohrejeme olivový olej, vsypeme cibuľu a osmažíme, potom pridáme kukuricu, väčšia časť paradajok, osolíme, pridáme tamara a kečup. Krátko prehrejeme. Vychladnutú zmes rozprestrieme na cesto, poukladáme mozzarellou, zostávajúcimi paradajkami a posypeme korením na pizzu alebo oreganom alebo bazalkou. Okraje cesta potrieme rozšľahaným vajíčkom. Mozzarella listový koláč pečieme v silne vyhriatej rúre, ktorú počas pečenia mierne ztlumíme. Pečieme asi 30 minút, až sú okraje zlatisté.

Komentáre k receptu Koláč z lískového cesta s mozzarellou (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2014 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt