Koláč z lískového cesta s mozzarellou
- chuťovky
- Ostatní kuchyňa
- doba prípravy: 60min.
- recept zobrazen: 11730x
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1/2 balíčku | lístkové cesto |
soľ | |
150 g | cherry paradajky |
200 g | mozzarella |
1 lyžička | tamara alebo sójová omáčka |
menšia cibuľa | |
1/2 konzervy | sterilizovaná kukurica |
1,5 lyžice | kečup |
1/2 lyžice | korenie na pizzu |
1/2 lyžice | olivový olej |
Postup prípravy receptu
Lístkové cesto rozvaľkáme na tenký plát. Vyložíme ním okrúhlu koláčovú formu a okraje odrežeme. Dno poprepichujeme vidličkou, aby sa cesto pri pečení nepraskli. Rajčátky umyjeme a nakrájame (50 g odložíme stranou). Cibuľu nakrájame na drobné kocky. Mozzarellu zlejeme a pomocou noža na syr nakrájame na jemné plátky. Na panvici rozohrejeme olivový olej, vsypeme cibuľu a osmažíme, potom pridáme kukuricu, väčšia časť paradajok, osolíme, pridáme tamara a kečup. Krátko prehrejeme. Vychladnutú zmes rozprestrieme na cesto, poukladáme mozzarellou, zostávajúcimi paradajkami a posypeme korením na pizzu alebo oreganom alebo bazalkou. Okraje cesta potrieme rozšľahaným vajíčkom. Mozzarella listový koláč pečieme v silne vyhriatej rúre, ktorú počas pečenia mierne ztlumíme. Pečieme asi 30 minút, až sú okraje zlatisté.