Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Koláč so špenátom

  • predjedlá
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 68760x
Koláč so špenátom

Krehký slaný koláč so špenátom môže byť chutným predjedlom alebo chuťovku k vínu.

vytlačiť recept Koláč so špenátom
recept Koláč so špenátom sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

3 lyžice olej na vyprážanie
1 vajce na potretie
250 g lístkové cesto

plnka:

200 g tvrdý syr
3 strúčiky cesnak
mleté čierne korenie
200 ml kyslá smotana
1 ks cibula
soľ
500 g čerstvý listový špenát
1 štipka muškátový kvet
4 ks vajcia

podľa chuti:

1 lyžička Rasco
soľ

Postup prípravy receptu

Špenát dôkladne premyte, zbavíme stopka a rozkrájame na kúsky. Cibuľu a cesnak ošúpeme, cesnak prelisujeme a cibuľu nadrobno nakrájame. Syr nastrúhame. Cibuľu s cesnakom smažíme na oleji, kým cibuľa dosklovita. Potom pridáme špenát a za stáleho miešania ho necháme zmäknúť. Odstavíme a po vychladnutí vmiešame ku špenátu nastrúhaný syr, kyslú smotanu, vajcia, korenie a soľ. Lístkové cesto rozdelíme na 2 polovičky a každú rozvaľkáme na pomúčenej doske do tvaru koláčové formy, v ktorej koláč budeme piecť. Koláčovú formu vymažeme tukom, prenesieme do nej 1 vyváľený plát cesta a vytvarujeme ho podľa zvýšených okrajov formy. Potom plát potrieme pripravenou plnkou, prekryjeme druhým plátom z lístkového cesta. Koláč potrieme rozšľahaným vajíčkom, posypeme rascou a trochou soli a pečieme v predhriatej rúre dozlatista asi 30 minút. Špenátový koláč chutí teplý aj vychladnutý.

Komentáre k receptu Koláč so špenátom (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2020 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty