Koláč s morčacím mäsom
- chuťovky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 45min.
- recept zobrazen: 11889x
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
300 g | morčacie prsia |
1 balíček | lístkové cesto v plátu |
1 ks | vajcia |
100 g | morčacie šunka |
1 ks | červená paprika |
2 strúčiky | cesnak |
200 ml | hustá kyslá smotana |
3 ks | vňaťovú cibuľka |
na potření: | |
bielok | |
podľa chuti: | |
chilli korenie | |
mleté čierne korenie | |
soľ | |
podľa potreby: | |
olej |
Postup prípravy receptu
Morčacie mäso jemne usekáme, osolíme a okoreníme. Papriku umyjeme, zbavíme semien a nakrájame na kocky. Cesnak olúpeme a nakrájame na plátky. Cibuľky očistíme a nakrájame is vňaťou na kolieska. Šunku nakrájame na jemné prúžky. Smotanu rozšľaháme s jedným vajcom. Na oleji necháme opatrne speniť plátky cesnaku, potom pridáme kúsky mäsa a zo všetkých strán je opečieme. Nakoniec vmiešame červenú papriku, šunku a cibuľku. Vychladnutú zmes premiešame so smotanou s vajcom a chilli korením. Formu vypláchneme studenou vodou a vyložíme plátom lístkového cesta tak, aby čiastočne presahovalo cez jej okraje. Na cesto rozprestrieme mäsovú zmes so zeleninou, okraje cesta zarolujeme do výšky koláče a potrieme rozšľahaným bielkom. Masový koláč z lístkového cesta pečieme v předtopené rúre na 220 ° C približne 20 - 25 minút. Hotový koláč s morčacím mäsom nakrájame na porcie a môžeme podávať teplý aj studený ako pohostenia pri najrôznejších oslavách.