Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Koláč s morčacím mäsom

  • chuťovky
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 11889x
Koláč s morčacím mäsom

Koláč z lístkového cesta plnený morčacím mäsom a šunkou.

Recept na 4 porcie.

vytlačiť recept Koláč s morčacím mäsom
recept Koláč s morčacím mäsom sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

300 g morčacie prsia
1 balíček lístkové cesto v plátu
1 ks vajcia
100 g morčacie šunka
1 ks červená paprika
2 strúčiky cesnak
200 ml hustá kyslá smotana
3 ks vňaťovú cibuľka

na potření:

bielok

podľa chuti:

chilli korenie
mleté čierne korenie
soľ

podľa potreby:

olej

Postup prípravy receptu

Morčacie mäso jemne usekáme, osolíme a okoreníme. Papriku umyjeme, zbavíme semien a nakrájame na kocky. Cesnak olúpeme a nakrájame na plátky. Cibuľky očistíme a nakrájame is vňaťou na kolieska. Šunku nakrájame na jemné prúžky. Smotanu rozšľaháme s jedným vajcom. Na oleji necháme opatrne speniť plátky cesnaku, potom pridáme kúsky mäsa a zo všetkých strán je opečieme. Nakoniec vmiešame červenú papriku, šunku a cibuľku. Vychladnutú zmes premiešame so smotanou s vajcom a chilli korením. Formu vypláchneme studenou vodou a vyložíme plátom lístkového cesta tak, aby čiastočne presahovalo cez jej okraje. Na cesto rozprestrieme mäsovú zmes so zeleninou, okraje cesta zarolujeme do výšky koláče a potrieme rozšľahaným bielkom. Masový koláč z lístkového cesta pečieme v předtopené rúre na 220 ° C približne 20 - 25 minút. Hotový koláč s morčacím mäsom nakrájame na porcie a môžeme podávať teplý aj studený ako pohostenia pri najrôznejších oslavách.

Komentáre k receptu Koláč s morčacím mäsom (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2023 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty