Koláč pre maškrtné jazýčky
- múčniky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 45min.
- recept zobrazen: 62319x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
cesto: | |
1 hrnek | mlieko |
1 balíček | prášok do pečiva |
1 balíček | vanilkový cukor |
4 ks | vajcia |
2 ks | jablko |
1 balíček | škoricový cukor |
1 hrnek | cukor krupica |
0,5 hrnku | olej |
2 hrnky | polohrubá múka |
na ozdobu: | |
čokoládová poleva | |
poleva: | |
1 kelímok | smotana na šľahanie |
Postup prípravy receptu
Jablká olúpeme, očistíme a nastrúhame nahrubo. Vajcia rozklepneme a oddelíme žĺtky od bielkov. Žĺtky vyšľaháme s cukry. Prisypeme múku zmiešanú s kypriacim práškom, prilejeme mlieko, olej, jablká a nakoniec vmiešame do tuha ušľahaný sneh. Jablčnej cesto vlejeme na plech a pečieme pri 170 ° C do ľahko hnedastú farbu asi 30 minút. Vytiahneme upečenú buchtu a ešte na horúci koláč nalejeme šľahačku z téglika, ktorá sa vsiakne do buchty. Koláč pre maškrtné jazýčky je potom krásne vláčny. Koláč pre maškrtné jazýčky nakrájame a môžeme podávať. Podľa fantázie ho môžeme postriekať čokoládovou polevou.