Kokosovo-orechové maškrtenie
- múčniky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 45min.
- recept zobrazen: 7500x
Rýchly múčnik bez múky, tuku, možno doladiť podľa vlastnej fantázie. Autor receptu mi odporučil ananásovú príchuť, ešte som nevyskúšali, u nás frčí kávové-orechová varianta.
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 porcie | instantná káva |
5 - 10 dkg | nasekné orechy |
3 ks | vajcia |
20 dkg | jemne strúhaný kokos |
5 - 8 dkg | cukor |
1 balíček | prášok do pečiva |
podľa potreby: | |
citrónová šťava |
Postup prípravy receptu
Na cesto ušľaháme vajcia s cukrom do hustej peny, najlepšie ručným šľahačom. Pridáme kokos s práškom do pečiva a citrónovú šťavu. Podľa hustoty cesta môžeme pridať citrónovú šťavu (možno použiť i kupovanú). Cesto preložíme do formy vyloženej papierom na pečenie a pečieme na 165 ° C asi 30 - 35 minút. Strážite si farbu a špajlí vyskúšame, či je cesto upečené. Orechové cesto: Do základného cesta pridáme orechy (vlašské, lieskové, mandle), podľa chuti pol až deci uvarenej a vychladenej instantnej kávy alebo kávoviny a pečieme rovnakým spôsobom. Kto rád kokos jemnejšie, doporučuji ručným mixérom zjemniť. Kokosové-orechové maškrtenie sypeme pred krájaním práškovým cukrom.