Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Kokosovo-karamelový likér

  • nápoje
  • česká kuchyňa
  • recept zobrazen: 62209x
Kokosovo-karamelový likér

Výborný likér s chuťou kokosu, ktorý chutí aj deťom, bez rumu samozrejme.

vytlačiť recept Kokosovo-karamelový likér
recept Kokosovo-karamelový likér
 sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

2 ks vanilkový cukor
2 konzervy nesladené kondenzované mlieko
650 ml rum
2 konzervy salka
200 g strúhaný kokos
500 ml mlieko

Postup prípravy receptu

Salka dáme uzavretá variť minimálne na 2 hodiny do hrnca s vodou a necháme ich vychladiť. Po celú dobu varenia musí byť salka pod vodou. Priebežne je otáčame. Kokos nasucho opražíme na panvici. Pozor, nech nezhnedne, bol by horký. Do misy nalejeme nesladená mlieka a premiešame s vychladnutým opraženým kokosom. Necháme cez noc uležať v chladničke. Druhý deň kokos scedíme, pridáme skaramelizované šálky, vanilkový cukor, mlieko a rozmixujeme. Na záver pridáme rum. Či chceme dávať likér i deťom, pred pridaním rumu trochu oddeľte a rumom alebo rumové esencií len ovoníme. Kokosové-karamelový likér uchovávame v chlade. Extrahovaný opraženou kokos nevyhadzujeme, ale použijeme treba do buchiet.

Komentáre k receptu Kokosovo-karamelový likér (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty