Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Kokosoví ježkovia 1

  • dezerty
  • francouzská kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 69169x
Kokosoví ježkovia 1

Čokoládové kocky s náplňou namočené v poleve a obalené v kokose a čokoláde.

vytlačiť recept Kokosoví ježkovia 1
recept Kokosoví ježkovia 1
 sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

1 ks piškótový koláč
400 g strúhaný kokos
1 lyžica čokoláda v prášku

náplň:

200 ml smotana na šľahanie
200 g tmavá čokoláda

poleva:

2 lyžice mäkké maslo
400 g cukor múčka
50 ml mlieko
2 lyžice kakao

Postup prípravy receptu

Tmavú čokoládu nasekáme. Maslový alebo piškótový koláč (17x27cm) nakrájame na väčšie kocky o veľkosti asi 5 cm. Každú kocku pozdĺžne rozkrojíme. Príprava náplne: Vo vodnom kúpeli rozpustíme smotanu na šľahanie a čokoládu. Potom misku z kúpeľa vyberieme a necháme vychladnúť. Po vychladnutí vyšľaháme. Ušľahanú náplňou potrieme spodnú časť každého kúsku koláča a priklopíme druhou časťou koláča. Príprava polevy: Najprv preosejeme do misy práškový cukor a kakaový prášok. Pridáme maslo a miešame, kým sa hmota nespojí. Pomaly vmiešavame mlieko tak, aby vznikla hladká poleva. Plnené kocky namáčame do hotovej polevy a obaľujeme ich v kokose a čokoládovom prášku. Vložíme do chladničky, podávame vychladené. Recept vystačí na 12 kusov. Zdroj: Nakladatelství Rebo, edícia Kuchárka pre labužníkov

Komentáre k receptu Kokosoví ježkovia 1 (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2019 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty