Kokosoví ježkovia 1
- dezerty
- francouzská kuchyňa
- doba prípravy: 60min.
- recept zobrazen: 70036x
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
400 g | strúhaný kokos |
1 lyžica | čokoláda v prášku |
1 ks | piškótový koláč |
náplň: | |
200 g | tmavá čokoláda |
200 ml | smotana na šľahanie |
poleva: | |
2 lyžice | mäkké maslo |
400 g | cukor múčka |
50 ml | mlieko |
2 lyžice | kakao |
Postup prípravy receptu
Tmavú čokoládu nasekáme. Maslový alebo piškótový koláč (17x27cm) nakrájame na väčšie kocky o veľkosti asi 5 cm. Každú kocku pozdĺžne rozkrojíme. Príprava náplne: Vo vodnom kúpeli rozpustíme smotanu na šľahanie a čokoládu. Potom misku z kúpeľa vyberieme a necháme vychladnúť. Po vychladnutí vyšľaháme. Ušľahanú náplňou potrieme spodnú časť každého kúsku koláča a priklopíme druhou časťou koláča. Príprava polevy: Najprv preosejeme do misy práškový cukor a kakaový prášok. Pridáme maslo a miešame, kým sa hmota nespojí. Pomaly vmiešavame mlieko tak, aby vznikla hladká poleva. Plnené kocky namáčame do hotovej polevy a obaľujeme ich v kokose a čokoládovom prášku. Vložíme do chladničky, podávame vychladené. Recept vystačí na 12 kusov. Zdroj: Nakladatelství Rebo, edícia Kuchárka pre labužníkov