Kokosová torta
- múčniky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 60min.
- recept zobrazen: 9813x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
cesto: | |
4-5 lyžíc | studená voda |
100 g | cukor krupica |
100 g | hrubá múka |
5 ks | vajcia |
100 g | kokosová múčka |
krém: | |
3 lyžice | cukor múčka |
250 g | maslo |
100 g | přemletá kokosová múčka |
rum |
Postup prípravy receptu
Bielky ušľaháme do tuha a došleháme s cukrom. Zamiešame žĺtky s múkou a kokosovou múčkou striedavo s vodou. Cestom naplníme tortovú formu, ktorú sme vyložili kolieskom papiera na pečenie. Pečieme pri 170 ° C cca 45 minút. Medzitým si vyšľaháme krém: Všetky suroviny spracujeme do hladkého krému, vrátane najemno přemleté kokosovej múčky. Rumu pridáme podľa chuti. Tortový korpus necháme do ďalšieho dňa, potom počas prevádzky a plníme krémom. Povrch kokosového torte zdobíme podľa vlastnej fantázie. Na poschodový kokosový tortu budeme potrebovať všetkého dvojitú dávku. Miesto časti múky môžeme dať presetu jemnú strúhanku alebo piškótovú drvina.