Kokoška plnená čokoládovým krémom
- cukrovinky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 150min.
- recept zobrazen: 71742x
Pracnejšie ale výborné kapsičky na koliesku z lineckého cesta plnené čokoládovým krémom poliate čokoládou.
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
cesto 1: | |
150 g | kokos strúhaný |
150 g | maslo |
2 | žĺtky |
1 balíček | vanilkový cukor |
1 ks | citrón |
70 g | cukor krupica |
250 g | hladká múka |
cesto 2: | |
6 | bielok na sneh |
300 g | cukor krupica |
300 g | strúhaný kokos |
krém: | |
2 dl | rum |
100 g | cukor múčky |
1 kocka | maslo |
1 tobolka | rozpustená horká čokoláda |
náplň: | |
50 g | marmeláda ríbezľová |
poleva: | |
100 g | rozpustená horká čokoláda |
50 g | omega tuk |
50 g | kvalitné kakao |
Postup prípravy receptu
Trebárs týždeň dopredu upečieme kolieska z lineckého cesta na podklad kokosek. Suroviny na cesto 1 spracujeme, necháme uležať, vykrojíme kolieska a upečieme. potom upečieme kapsičky. Bielky zbavené žĺtkov vyšľaháme so štipkou soli av priebehu příšleháme kokos a cukor. Keď je sneh ušľahaný, cukrárske sáčkom vyrobíme väčší pusinky. Pečieme pri 180 ° C kým nie sú kapsičky zlaté ale vo vnútri vláčne a šťavnaté. Dáme vychladnúť a medzitým pripravíme krém: maslo alebo Heru vyšľaháme s cukrom do peny, primiešame rum izbovej teploty a rozpustenou vychladnú čokoládou, dochutíme kakaom. Na Linecká kolieska nanesieme krém, priložíme kapsičky a dáme vychladiť, potom namáčame v čokoládovej poleve a znova dáme stuhnúť.