Kocky s dvojitou náplňou
- múčniky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 75min.
- recept zobrazen: 47381x
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
cesto: | |
220 g | hladká múka |
1 lyžica | kakao |
240 g | cukor krupica |
1 balíček | prášok do pečiva |
8 ks | vajcia |
krém: | |
20 ml | rum |
150 g | maslo |
80 g | cukor múčka |
náplň: | |
80 g | cukor krupica |
150 g | horká čokoláda na varenie |
50 g | kakao |
1 kelímok | smotana na šľahanie |
Postup prípravy receptu
Žĺtky vyšľaháme s 1 / 3 cukru do peny. Bielky vyšľaháme sa zvyšným cukrom na tuhý sneh. Obe hmoty spojíme a zľahka vmiešame múku zmiešanú s práškom do pečiva. Cesto rozdelíme na tretiny. Do 2 / 3 cesta pridáme kakao a cesto rozotrieme na plech vyložený papierom na pečenie. Biele cesto rozotrieme len na polovicu plechu. Pečieme v predhriatej rúre asi 10 minút na 200 ° C. Po vychladnutí odstránime papier a kakaový korpus rozkrojíme na polovice. Smotanu zvaríme s cukrom i kakaom, odstavíme a vmiešame na kúsky nalámanú (nahrubo nastrúhanú) čokoládu. Miešame, kým sa čokoláda nerozpustí, dáme vychladiť a potom náplň vyšľaháme. Maslo vymiešame s cukrom a rumom do peny. Korpusy zlepíme 2 / 3 čokoládovej plnky, uprostred bude biely korpus. Povrch kociek s dvojitej náplňou dozdobíme maslovými krémom aj zvyšnú čokoládovou náplňou.