Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Kocková desiata

  • chuťovky
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 25398x
Kocková desiata

Všetky ingrediencie nakrájané na kocky, premiešané a podávané potrebné na knäckebrotu.

vytlačiť recept Kocková desiata
recept Kocková desiata
 sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

1/2 - 1 lyžičky sušená bazalka
1 štipka biele korenie
2 lyžice biely jogurt
2 - 3 ks sterilizovaná uhorka
2 ks vajcia
1 - 2 lyžíc nálev zo sterilizované uhoriek
1/2 hlávky čínskej kapusty
150 g tvrdý syr
1/2 - 1 lyžičky soľ

Postup prípravy receptu

Vajcia uvaríme natvrdo, schladíme, olúpeme a na krájaču je nadvakrát nakrájame na kocky. Čínsku kapustu prekrojíme niekoľkokrát naprieč a potom ho nakrájame tiež na kocky. Tvrdý syr (eidam, krolewsky, ai) nakrájame tiež na kocky. Sterilizované uhorky necháme mierne odkvapkať a tiež ich nakrájame na kocky. V miske zmiešame biely jogurt a nálev zo sterilizovaných uhoriek. Okoreníme štipkou bieleho korenia, sušenú bazalkou a nálev dochutíme soľou. Do misy nasypeme kocky kapusta, syru aj uhoriek a premiešame. Potom šalát zalejeme zálievkou, znova premiešame a nakoniec zľahka vmiešame kocky vajec. Pokiaľ kostičkovom desiatu podávame na pečive, zálievku musíme pripraviť hustejší!

Komentáre k receptu Kocková desiata (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty