Kocková desiata
- chuťovky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 30min.
- recept zobrazen: 25398x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1/2 - 1 lyžičky | sušená bazalka |
1 štipka | biele korenie |
2 lyžice | biely jogurt |
2 - 3 ks | sterilizovaná uhorka |
2 ks | vajcia |
1 - 2 lyžíc | nálev zo sterilizované uhoriek |
1/2 hlávky | čínskej kapusty |
150 g | tvrdý syr |
1/2 - 1 lyžičky | soľ |
Postup prípravy receptu
Vajcia uvaríme natvrdo, schladíme, olúpeme a na krájaču je nadvakrát nakrájame na kocky. Čínsku kapustu prekrojíme niekoľkokrát naprieč a potom ho nakrájame tiež na kocky. Tvrdý syr (eidam, krolewsky, ai) nakrájame tiež na kocky. Sterilizované uhorky necháme mierne odkvapkať a tiež ich nakrájame na kocky. V miske zmiešame biely jogurt a nálev zo sterilizovaných uhoriek. Okoreníme štipkou bieleho korenia, sušenú bazalkou a nálev dochutíme soľou. Do misy nasypeme kocky kapusta, syru aj uhoriek a premiešame. Potom šalát zalejeme zálievkou, znova premiešame a nakoniec zľahka vmiešame kocky vajec. Pokiaľ kostičkovom desiatu podávame na pečive, zálievku musíme pripraviť hustejší!