Knedličky z hovädzieho mäsa
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 45min.
- recept zobrazen: 10213x
Malé guľôčky z mletého hovädzieho mäsa s bylinkami a smotanovou karí omáčkou podávame s ryžou.
Recept na 3 porcie.
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 ks | cibula |
čerstvý petržlen | |
400 g | hovädzie stehno |
1 ks | malá žemľa |
čerstvá bazalka | |
omáčka: | |
200 ml | kyslá smotana |
1 lyžica | hladká múka |
podľa chuti: | |
mleté čierne korenie | |
jemné karí korenia | |
soľ | |
podľa potreby: | |
olej | |
vývar |
Postup prípravy receptu
Hovädzie mäso umyjeme nakrájame na kúsky a s lyžicou vody pomelieme. Cibuľu olúpeme a nakrájame nadrobno. Žemľu nakrájame na kocky a zvlhčíme vývarom. Bazalku a petržlenovú vňať usekáme najemno. Kyslú smotanu premiešame s múkou. Na oleji speníme cibuľku a vmiešame ju do umletého mäsa. Pridáme práškovej žemľu, bylinky, soľ, korenie a kari korenie. Všetko premiesime vo zmes, z ktorej tvoríme mokrými rukami malé guličky vo veľkosti čerešní. Na oleji osmažíme mäsové guličky dozlatista, potom ich vyberieme a uchováme na teple. Do výpeku vlejeme asi 1 dl vývaru, privedieme k varu a vmiešame kyslú smotanu s múkou. Pridáme kávovú lyžičku karí korenia, usekanou bazalku a za stáleho šľahania 2 minúty povaríme. Knedličky z mletého hovädzieho mäsa v omáčke prehrejeme a podávame s varenou ryžou.