Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Knedličky z hovädzieho mäsa

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 10213x
Knedličky z hovädzieho mäsa

Malé guľôčky z mletého hovädzieho mäsa s bylinkami a smotanovou karí omáčkou podávame s ryžou.

Recept na 3 porcie.

vytlačiť recept Knedličky z hovädzieho mäsa
recept Knedličky z hovädzieho mäsa
 sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

1 ks cibula
čerstvý petržlen
400 g hovädzie stehno
1 ks malá žemľa
čerstvá bazalka

omáčka:

200 ml kyslá smotana
1 lyžica hladká múka

podľa chuti:

mleté čierne korenie
jemné karí korenia
soľ

podľa potreby:

olej
vývar

Postup prípravy receptu

Hovädzie mäso umyjeme nakrájame na kúsky a s lyžicou vody pomelieme. Cibuľu olúpeme a nakrájame nadrobno. Žemľu nakrájame na kocky a zvlhčíme vývarom. Bazalku a petržlenovú vňať usekáme najemno. Kyslú smotanu premiešame s múkou. Na oleji speníme cibuľku a vmiešame ju do umletého mäsa. Pridáme práškovej žemľu, bylinky, soľ, korenie a kari korenie. Všetko premiesime vo zmes, z ktorej tvoríme mokrými rukami malé guličky vo veľkosti čerešní. Na oleji osmažíme mäsové guličky dozlatista, potom ich vyberieme a uchováme na teple. Do výpeku vlejeme asi 1 dl vývaru, privedieme k varu a vmiešame kyslú smotanu s múkou. Pridáme kávovú lyžičku karí korenia, usekanou bazalku a za stáleho šľahania 2 minúty povaríme. Knedličky z mletého hovädzieho mäsa v omáčke prehrejeme a podávame s varenou ryžou.

Komentáre k receptu Knedličky z hovädzieho mäsa (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty