Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Knedličková polievka

  • polievky
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 8004x
Knedličková polievka

Knedličkové polievka z chudého hovädzieho mäsa s vaječnú usadeninu.

Recept na 2 porcie.

vytlačiť recept Knedličková polievka
recept Knedličková polievka
 sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

2 lyžice karotka
750 ml zeleninový vývar
40 g ryže
200 g mleté hovädzie mäso
1 lyžica zeler
1/2 lyžičky petržlen
1 ks vajcia

na obalenie:

hladká múka

podľa chuti:

soľ
mleté chilli korenie

podľa potreby:

petržlenová vňať

Postup prípravy receptu

Chudé hovädzie mäso umyjeme a pomelieme. Ryžu premyte, 2 minúty sparíme vo vriacej vode a necháme odkvapkať. Petržlen očistíme a jemne usekáme. Mrkva, zeler a petržlen očistíme a nastrúhame najemno. Mäso premiesime s ryžou a časťou sekané zelenej petržlenovej vňate, ochutíme chilli korením a korením. Mokrými rukami tvoríme malé guľky, ktoré obalíme v hladkej múke. Do zeleninového vývaru pridáme nastrúhanú zeleninu a privedieme k miernemu varu. Potom postupne vkladáme masové knedličky a zvoľna varíme domäkka. Šľahačom z vajcia vyšľaháme penu, ktorú postupne zavaríme do polievky. Nakoniec vmiešame nasekanú petržlenovú vňať, ale už nevaríme. Knedličkové polievku s ryžou a vajcom podávame s pečivom.

Komentáre k receptu Knedličková polievka (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2019 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty