Knedle s údeným mäsom
- hlavné chody
- slovenská kuchyňa
- doba prípravy: 35min.
- recept zobrazen: 35656x
Knedlíky so slaninou, žemľa a údeným mäsom. Najlepšie chutia s kysaným kapustou a osmaženej cibuľkou.
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
5 ks | staršie žemľa |
500 g | hrubá múka |
soľ | |
150 g | údená slanina |
1 hrnček | mlieko |
200 g | varené údené mäso |
3 ks | vajcia |
podľa potreby: | |
cibula | |
sadlo |
Postup prípravy receptu
Na kocky nakrájanú slaninu rozpustíme, pridáme 2,5 na kocky pokrájané staršie žemle a dozlata osmažíme. Ďalšie 2,5 žemle namočíme do mlieka. Údené mäso nakrájame na kúsky. Osmahnuté žemle so slaninou preložíme do misy, do vychladnutých pridáme vajcia, vylisované namočené žemle, osolíme a prisypeme múku. Zarobíme husté cesto a primiešame údené mäso. Z cesta tvoríme malé knedle, ktoré varíme v osolenej vode asi 20 minút. Medzitým olúpeme a nakrájame cibuľku, osmažíme ju dozlatista na masti. Uvarené knedle s údeným hneď vidličkou prepichneme alebo rozpolíme, polejeme vypražení cibuľou a omastíme . Podávame s duseným kysaným kapustou.