Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Knedle s údeným mäsom

  • hlavné chody
  • slovenská kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 35656x
Knedle s údeným mäsom

Knedlíky so slaninou, žemľa a údeným mäsom. Najlepšie chutia s kysaným kapustou a osmaženej cibuľkou.

vytlačiť recept Knedle s údeným mäsom
recept Knedle s údeným mäsom
 sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

5 ks staršie žemľa
500 g hrubá múka
soľ
150 g údená slanina
1 hrnček mlieko
200 g varené údené mäso
3 ks vajcia

podľa potreby:

cibula
sadlo

Postup prípravy receptu

Na kocky nakrájanú slaninu rozpustíme, pridáme 2,5 na kocky pokrájané staršie žemle a dozlata osmažíme. Ďalšie 2,5 žemle namočíme do mlieka. Údené mäso nakrájame na kúsky. Osmahnuté žemle so slaninou preložíme do misy, do vychladnutých pridáme vajcia, vylisované namočené žemle, osolíme a prisypeme múku. Zarobíme husté cesto a primiešame údené mäso. Z cesta tvoríme malé knedle, ktoré varíme v osolenej vode asi 20 minút. Medzitým olúpeme a nakrájame cibuľku, osmažíme ju dozlatista na masti. Uvarené knedle s údeným hneď vidličkou prepichneme alebo rozpolíme, polejeme vypražení cibuľou a omastíme . Podávame s duseným kysaným kapustou.

Komentáre k receptu Knedle s údeným mäsom (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty