Knedľa v hrnčeku
- prílohy
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 30min.
- recept zobrazen: 70610x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
2 hrnky | hrubá múka |
1 štipka | soľ |
1 hrnek | mlieko alebo voda |
2 ks | rožok |
1 ks | vajcia |
podľa chuti: | |
bylinky | |
cibula | |
údené | |
podľa potreby: | |
tuk alebo olej na vymastenie |
Postup prípravy receptu
Rožky rozkrájame na kocky. Premiešame s múkou, mliekom, vajcom a štipkou soli. Poriadne vymažeme 4 hrnčeky a dáme do nich hmotu asi do 3 / 4. Do hrnca dáme vodu, postavíme tam hrnčeky a varíme približne 20 minút. Pokiaľ budeme chcieť knedle trochu obmeniť, môžeme pridať na kocky nakrájané údené alebo bylinky. Podávame so smaženú cibuľkou.