Klobásové vrecká
- chuťovky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 45min.
- recept zobrazen: 43506x
Ak varíte a pečiete všetko vo väčšom množstve, možno vám ostali aj upečené klobásy, stočené do slimákov. Skúste ich podávať tentoraz inak ako so zemiakovou kašou alebo zemiaky.
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
8 - 10 lyžíc | uvarené kapusta |
1 balíček | lístkové cesto |
4 ks | upečené vínnej klobásy |
na potření: | |
1 ks | vajcia |
podľa chuti: | |
korenie |
Postup prípravy receptu
Lístkové cesto vyvaľkáme na doske doske na slabý plát. Plát rozrežeme na obdĺžniky. Veľkosť obdĺžnikov musíme prispôsobiť veľkosti klobásových slimákov. Klobásu stočenej do slimáka zbavíme špajdle a položíme na jednu polku obdĺžnika. Na klobásu navrstvíme asi 2 lyžice uvareného kapusta. Ak máte radi korenené pokrmy, môžete náplň vrecká posypať svojim obľúbeným korením. Druhú polovicu cesta prehneme cez klobásu s kapustou a otvorenej strany vzniknuté vrecká k sebe pritlačíme. Okraje prehneme smerom nahor. Takto pripravíme aj ďalšie vrecká. Každú klobásové kapsu potrieme rozšľahaným vajíčkom, položíme na plech s papierom na pečenie a pečieme dozlata v predhriatej rúre. Pečieme pri 150 ° C asi 15 - 20 minút. Upečené klobásové vrecká podávame teplé.