Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Klobásové vrecká

  • chuťovky
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 43506x
Klobásové vrecká

Ak varíte a pečiete všetko vo väčšom množstve, možno vám ostali aj upečené klobásy, stočené do slimákov. Skúste ich podávať tentoraz inak ako so zemiakovou kašou alebo zemiaky.

vytlačiť recept Klobásové vrecká
recept Klobásové vrecká sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

8 - 10 lyžíc uvarené kapusta
1 balíček lístkové cesto
4 ks upečené vínnej klobásy

na potření:

1 ks vajcia

podľa chuti:

korenie

Postup prípravy receptu

Lístkové cesto vyvaľkáme na doske doske na slabý plát. Plát rozrežeme na obdĺžniky. Veľkosť obdĺžnikov musíme prispôsobiť veľkosti klobásových slimákov. Klobásu stočenej do slimáka zbavíme špajdle a položíme na jednu polku obdĺžnika. Na klobásu navrstvíme asi 2 lyžice uvareného kapusta. Ak máte radi korenené pokrmy, môžete náplň vrecká posypať svojim obľúbeným korením. Druhú polovicu cesta prehneme cez klobásu s kapustou a otvorenej strany vzniknuté vrecká k sebe pritlačíme. Okraje prehneme smerom nahor. Takto pripravíme aj ďalšie vrecká. Každú klobásové kapsu potrieme rozšľahaným vajíčkom, položíme na plech s papierom na pečenie a pečieme dozlata v predhriatej rúre. Pečieme pri 150 ° C asi 15 - 20 minút. Upečené klobásové vrecká podávame teplé.

Komentáre k receptu Klobásové vrecká (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty