Klobásová omáčka
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 30min.
- recept zobrazen: 36644x
Máte radi jedlá, ktoré varili naše babičky? Ak áno, vyskúšajte túto omáčku, je to rýchla a moc dobrá večera.
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
3 lyžice | polohrubá múka |
3 ks | klobása |
4 ks | stredné zemiaky |
4 guličky | nové korenie |
1 kelímok | kyslá smotana |
3/4 l | voda |
4 guličky | celý korenie |
1 list | bobkový list |
2 lyžice | ocot |
podľa chuti: | |
soľ | |
mletý korenie |
Postup prípravy receptu
Zemiaky olúpeme a nakrájame na kocky. Klobásky (treba ostravskej) uvaríme vo vode s korením - celý korenie, bobkový list, nové korenie - domäkka, stačí cca 10 minút. Klobásky z vody vyberieme is korením a vo vode uvaríme nakrájané zemiaky. Keď sú takmer mäkké, zahustíme múkou rozmiešanou v kyslej smotane. Klobásové omáčku dochutíme soľou, korením a octom. Medzitým si klobásky nakrájame na väčšie kocky. Do ochutené omáčky vsypeme údeninu, povaríme ešte 10 minút a môžeme podávať. Pre veľké jedlík je možné podávať klobásové omáčku s chlebom.