Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Klobásová omáčka

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 36644x
Klobásová omáčka

Máte radi jedlá, ktoré varili naše babičky? Ak áno, vyskúšajte túto omáčku, je to rýchla a moc dobrá večera.

vytlačiť recept Klobásová omáčka
recept Klobásová omáčka
 sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

3 lyžice polohrubá múka
3 ks klobása
4 ks stredné zemiaky
4 guličky nové korenie
1 kelímok kyslá smotana
3/4 l voda
4 guličky celý korenie
1 list bobkový list
2 lyžice ocot

podľa chuti:

soľ
mletý korenie

Postup prípravy receptu

Zemiaky olúpeme a nakrájame na kocky. Klobásky (treba ostravskej) uvaríme vo vode s korením - celý korenie, bobkový list, nové korenie - domäkka, stačí cca 10 minút. Klobásky z vody vyberieme is korením a vo vode uvaríme nakrájané zemiaky. Keď sú takmer mäkké, zahustíme múkou rozmiešanou v kyslej smotane. Klobásové omáčku dochutíme soľou, korením a octom. Medzitým si klobásky nakrájame na väčšie kocky. Do ochutené omáčky vsypeme údeninu, povaríme ešte 10 minút a môžeme podávať. Pre veľké jedlík je možné podávať klobásové omáčku s chlebom.

Komentáre k receptu Klobásová omáčka (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty