Klobásky v palacinkovom zábale
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 45min.
- recept zobrazen: 131895x
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
maslo alebo olej na pečenie | |
cesto: | |
150 g | hladká múka |
3 ks | vajcia |
1 štipka | soľ |
375 ml | mlieko |
50 g | rozpustené maslo |
náplň 1: | |
8 ks | malé moravské párky |
náplň 2: | |
2 ks | vajcia |
1 zväzok | reďkovky |
4 lyžice | olej |
0,5 dl | mlieko |
1 lyžica | vegeta |
1 ks | malá cuketa |
2 ks | paprika |
4 ks | paradajka |
1 ks | cibula |
1 ks | kaleráb |
1 ks | pór |
Postup prípravy receptu
Najprv si pripravíme palacinky. Rozšľaháme vajcia, citrónovú kôru, múku a soľ. Striedavo pridávame mlieko a rozpustené maslo, kým nie je cesto polotekuté a bez žmolkov. Cesto prikryjeme a necháme aspoň 1 hodinu odpočinúť. Cibuľu, pór, paradajky, papriky, reďkovky a kaleráb očistíme. Kaleráb nastrúhame, reďkovky nakrájame na plátky a zvyšok zeleniny pokrájame nadrobno. Na vyššiu panvici rozpálime olej a cibuľu na ňom zesklovatíme. Pridáme pripravenú zeleninu a ľahko orestujeme. Pridáme vegetu a ľahko podlejeme. Krátko orestujeme a zahustíme rozšľahanými vajcami. Z cesta upečieme na maslom vymastenej panvici tenké palacinky. Na ne budeme dávať vždy asi 4 lyžice zeleninovej zmesi, 2 malé moravské klobásky a pevne zatočíme. Narovnáme do vymastenej zapekacej misky a dáme na 10 minút zapiecť do rúry alebo pod gril. Povrch ozdobíme dressingom a podávame s uhorkovým šalátom.