Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Klešická nátierka

  • chuťovky
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 65773x
Klešická nátierka

Túto nátierku som pomenoval po svojom dedovi z Klešice a je dodnes pravidelným chodom v našej domácnosti a neodradia ma od nej ani umývanie mlynčeka.

vytlačiť recept Klešická nátierka
recept Klešická nátierka sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

30 dkg saláma Gothaj
1 ks zelená paprika
1 ks pastviňák
1/2 ks malý zeler
4 ks malá kel
2 lyžice majolku
4 ks cesnak
1 ks veľká cibuľa
3 ks stredná mrkva
2 ks kyslé uhorky

Postup prípravy receptu

Pripravíme si mlynček a všetko potrebné k vyrobenia tejto pikantné nátierky a to - 30 dkg salámy Gothaj - môžu byť aj 2 - 3 špekáčky, 3 stredné mrkvy, 1 pastviňák, 1 / 2 malého zeleru, 4 strúčiky cesnaku, 1 väčšiu cibuľu, 1 zelenú papriku, 4 malé kapustičky, 2 kyslé uhorky alebo 2 naložené zelenej papriky. Všetko pomelieme do menšej misky a poriadne zamiešame. Nakoniec pridáme 2 polievkové lyžice majolku a opäť zamiešame. Podávame na chlieb natretý maslom. Nie je treba soliť. A jedna rada nakoniec, ak by ste toto množstvo nezjedol, tak doporučuji dať nátierku do slkeniček po majolce a uložiť do chladničky. Recept vystačí na cca 1 / 2 kg nátierky a dá sa konzumovať aj po 14 dňoch. Dobrú chuť.

Komentáre k receptu Klešická nátierka (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2019 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty