Klešická nátierka
- chuťovky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 30min.
- recept zobrazen: 65829x
Túto nátierku som pomenoval po svojom dedovi z Klešice a je dodnes pravidelným chodom v našej domácnosti a neodradia ma od nej ani umývanie mlynčeka.
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 ks | pastviňák |
1/2 ks | malý zeler |
4 ks | malá kel |
2 lyžice | majolku |
4 ks | cesnak |
1 ks | veľká cibuľa |
3 ks | stredná mrkva |
2 ks | kyslé uhorky |
30 dkg | saláma Gothaj |
1 ks | zelená paprika |
Postup prípravy receptu
Pripravíme si mlynček a všetko potrebné k vyrobenia tejto pikantné nátierky a to - 30 dkg salámy Gothaj - môžu byť aj 2 - 3 špekáčky, 3 stredné mrkvy, 1 pastviňák, 1 / 2 malého zeleru, 4 strúčiky cesnaku, 1 väčšiu cibuľu, 1 zelenú papriku, 4 malé kapustičky, 2 kyslé uhorky alebo 2 naložené zelenej papriky. Všetko pomelieme do menšej misky a poriadne zamiešame. Nakoniec pridáme 2 polievkové lyžice majolku a opäť zamiešame. Podávame na chlieb natretý maslom. Nie je treba soliť. A jedna rada nakoniec, ak by ste toto množstvo nezjedol, tak doporučuji dať nátierku do slkeniček po majolce a uložiť do chladničky. Recept vystačí na cca 1 / 2 kg nátierky a dá sa konzumovať aj po 14 dňoch. Dobrú chuť.